Salată de dovleac cu nuci și Grana Padano Zanetti

374

(P) Dacă-i ziceam millefeuille posibil că ori scriam greșit, ori citeam aiurea. Plus că nu-i cazul să fim pretențioși inutil. Rețeta asta-i una foarte simplă, mâncarea rezultată în urma aplicării ei îți aduce în organism prospețimea sezonului și gusturile care-ți plac din copilărie. Asta dacă-ți place dovleacul. Dacă nu, poți folosi sfeclă, gulie, țelină. Important e să ai sculă. Adică fie o mandolină japoneză (găsești în magazinele dedicate ustensilelor de bucătărie semi-fițoase), cu care poți tăia panglici foarte subțiri, fie o mandolină clasică, cu care poți tăia felii sau rondele foarte subțiri. Atenție la degete, în cazul al doilea.

Odată obținute feliile/panglicile din leguma aleasă, amestecă-le bine cu puțin ulei vegetal presat la rece – poate unul de măsline floral pentru sfeclă, unul de floarea soarelui pentru țelină, unul de dovleac pentru…dovleac, puțin oțet balsamic sau oțet din mere, o linguriță zdravănă de muștar cu boabe și cam atât. Sare, piper după gust. Poate boabe de coriandru prăjite ușor și zdrobite în mojar.

Lasă începutul ăsta de salată în frigider pentru 30-40 de minute, timp în care pui la înmuiat niște miez de nucă. O să-l pui în salată.

Când ești gata să mănânci, rade multă brânză Grana Padano Zanetti peste salată. Eventual și o trufă mică, dacă ai și vrei să te dai artist/ă. Mie mi-a plăcut grozav combinația și o să o folosesc și-n restaurant, posibil într-o prezentare mai de…restaurant.

Ah, cum era să uit: dacă vrei un dressing mai consistent la salată, poți folosi o maioneză. Nu-i greșit să faci una, fie dintr-un gălbenuș crud, fie dintr-unul fiert, un vârf de linguriță de muștar, ulei turnat în fir subțire și ce condiment vrei (eu am folosit Sriracha).

Să fiți sănătoși!

 

 

 

Join the Conversation

  1. Mihaela Staicu says:

    Domnule HADEAN, salata e buna și dacă folosim alt tip de grana padano, nu numai cea de la sponsor.
    Rețetele d-stra ar trebui sa le încercăm cu ceea ce avem in casa sau găsim ușor în magazine.

  2. Domnule Hădean, vă citesc de ceva vreme, și nu urmăream decât cum abordați situațiile dificile de comunicare. Personal vă apreciez pentru deschiderea pe care ați reușit să o permiteți de-a lungul timpului și celor ce vin, nu contradictoriu, vin să desființeze. Vă doresc pe mai departe, aceeași forță de echilibrare a situațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close