Pe parcursul acestei zile voi fi cumva în „internet silence”, în sensul că am de făcut mai multe drumuri cu mașina plină de posesiuni pământești, instalarea într-o nouă bucătărie și alte lucruri care mă vor ține cu mâinile-n altă parte decât pe tastatură. Partea bună e că am reușit să fac oarece de mâncare pentru azi și pentru blog. Desigur, m-am orientat spre ceva ușor și rapid, care să necesite un minim de efort.
Am „revizuit” rețeta de fasole frecată. M-am jucat puțin cu ea și cu ce mai aveam prin frigider. Am luat 300 de grame de fasole deja fiartă și am pasat-o cu blenderul. Am presărat înainte peste ea puțin chimion (sare avea din conservă), am mai pus în același bol o linguriță de pastă de susan,două linguri de ulei de măsline și puțin piper. Plus câteva frunze de pătrunjel și puțină ceapă verde.
Am amestecat-o apoi cu boabele rămase întregi (am pornit de la 400 de grame de fasole, să ne înțelegem). Motivul: pe de o parte, alternarea texturilor. Pe de altă parte, fasolea frecată poartă aromele pe care i le-am dat, în vreme ce boabele nu au alt gust decât acela de fasole iar senzația pe care o experimentezi când mănânci e interesantă.
Am decorat cu cozi de ceapă verde, pastă de ardei iute și boabe de muștar. Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.
Cu pasta de susan… o sa fie cu feeling de humus. Trebuie sa fie foarte buna!!! De incercat
Eu la fasolea frecata, pun mustar si morcov fiert si picur ulei putin cate putin,este delicioasa…
Prezentare de 10!
Angela
Si uite asa si cea mai Traditionala mincare poate avea o alternativa „moderna”;ingenios!
Doamne ce pofta am acum de o fasole batuta…!Multumim pt.postare…
Incearca sa schimbi uleiul de masline cu ulei de floarea soarelui presat la rece si mai adauga cativa catei de usturoi zdrobiti,si o readuci din Mediterana in spatiul mioritic mai ales daca langa ea pui varza murata cu ulei si piper,si un codru de paine de casa.
Marcel, atunci ar fi cu totul alta postare, nu?
Hmm…de multa vreme vroiam sa fac fasole frecata. O sa incerc varianta aceasta.
Salutare,chef!:)De cateva zile-10-am de gatit supa si felul 2 pt.7 persoane. As vrea tare mult sa stiu daca 1 kg fasole,pe care-o voi freca si-i voi face un soi de dulceata de ceapa,va fi suficienta pt. 14 oameni,dupa ce s-or fi deja saturat cu 2-3 polonice de ciorba deasa si dreasa,de perisoare??
Spun 14,pentru ca am de gand sa le-o servesc 2 zile la rand…gatesc pt familion si un muncitor care a transformat bucataria socrilor in beci:). Socrul imi da 50 lei saptamanal ca sa le gatesc, si eu trebuie sa ma descurc.
Multumesc pt ajutor,spor la gatit!
P.S. Azi am mai avut ceva ciorbita de cartofi cu oase de porc si pt felul doi am pregatit o tocanita de ranze(pipote) si inimi FF Buna! Trebuia sa zic:)
cred ca este senzationala de buna , dar cum tu sti sa faci orice din nimic , am sa o fac si eu. Sa ai succes in continuare in tot ce faci .
He He ti-am luat-o inainte, ieri am lins farfuriile :), dar binenteles varianta traditionala :). Ce pasta de susan folosesti?
ce găsesc în supermarket.