Cremă de mazăre și alte legume

534

În ultimele trei luni am făcut foarte puține fotografii (peste 1500 oricum), comparativ cu cele trei luni anterioare lor. Motivul e simplu: bucătăria casei în care locuiesc azi e orientată cumva împotriva luminii naturale. E cam întunecoasă. Acesta e motivul pentru care am căutat altă casă. Am găsit-o. Mă mut. Am început de trei zile, mai durează o zi-două. Am căutat un loc luminos, productivitatea mea va crește, știu sigur. Între timp, mă descurc cum pot. Azi, de exemplu, m-am trezit devreme să apuc să fotografiez supa/cremă pe care am făcut-o aseară și care e delicioasă.

crema de mazăre

Dacă vreți să o faceți vă trebuie o oală de trei litri, doi morcovi mari, două rădăcini de pătrunjel, o ceapă mică, o țelină mică și ea și o jumătate de kilogram de mazăre congelată. Pe lângă toate astea, un blender, 100 de mililitri de smântână dulce, 20 de grame de unt, sare, piper și puțin ulei de măsline. Crutoanele sunt opționale.

crema de mazăre

Curățați legumele, tăiați-le în bucăți nu foarte mari și puneți-le la fiert în apă cu sare. După ce au fiert morcovii, puneți mazărea și mai lăsați să clocotească zece minute.

crema de mzăreOpriți focul, pasați legumele cu un blender (scurgeți apa de pe ele într-un vas și turnați-o treptat peste legume, opri-vă când ați obținut consistența care vă convine) adăugați untul și smântâna dulce, amestecați bine și puneți un capac peste oală.

cremă de mazăreDupă ce puneți crema în farfurie/bol, decorați cu ulei de măsline, cozi de arpagic ori alte verdețuri. Să fiți sănătoși.

cremă de mazăre

Join the Conversation

  1. multumim mult si spor in casa noua!!!!!

  2. Arata divin ador supele creme de orice fel. Ai incercat vreodata supa crema de sampanie? :) Sincer nu stiu cum se prepara, am mancat intr-un loc si mi s-a parut ceva diferit si foarte bun.

  3. Fotografiile mele le fac pe o masa pe balconul de la camera de zi. Se intampla sa fug acasa de la servici, pentru ca doar atunci am lumina benefica pozelor. Nebunie curata…

  4. Arata foarte bine, trebuie incercat.
    Daca ai putea sa specifici la fiecare reteta cate calorii are (aproximativ) ar fi super tare.

  5. Ce-nseamna sa ai pofta de-o supa si tot ce-ti trebuie in frigider/congelator. Am facut-o pe loc si e absolut divina :) Multumesc!

  6. Mi-e groaza de mutari, dar mult spor si rabdare. Incerc supa la cina, am incredere in preparatele tale!

  7. Apetisant arata! :) Imi place ideea!

  8. Mireille says:

    tre’ neaparat sa o fac. Iubesc mazarea!!!! Mda, foarte probabil pentru ca e STARCHY veggie :(

  9. Arata foarte bine. Ma inspir din retetele tale (mai ales supe crema si piure) pt fetita mea de 9 luni. Pana acum toata lumea a fost multumita. Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close