Doamnelor, domnilor, continuăm șirul rețetelor extrem de simple, din emsiunea “ La cină”, bineînțeles. Am pentru voi o rețetă care e perfectă și pentru micul dejun, și pentru brunch, dar și pentru cină, așa cum am ales eu astăzi. Ingredientele-s puține, timpul de gătire e și mai puțin, zic să-i dăm bătaie. Dragii mei – Scoici Saint Jacques cu sparanghel și ou fript, toate gătite în aceeași tigaie.
Iată și lista ingredientelor:
- Scoici Saint Jacques
- O mână de sparanghel
- Ouă
- Ceapă verde
- Unt
- Sare și piper
- Ulei de măsline
Cum am preparate aceste scoici Saint Jacques cu sparanghel și ou fript?
Păi să vedem. Mai-nainte de toate, iau sparanghelul, îi tai partea lemnoasă, după care îl spăl bine, apoi il pun pe un șervet să se usuce. Am ales un sparanghel tânăr, crud, cu o culoare foarte faină.
Apoi iau scoicile, le crestez pe o parte și pe cealaltă, cu vârful unui cuțit, apoi le prăjesc în tigaia încinsa, în care am pus puțin ulei și puțin unt.
Le frig pe o parte și pe cealaltă câte un minut și jumătate, nu mai mult. Le scot pe o farfurie.
În locul lor arunc sparanghelul, alături de care pun doi căței de usturoi. Gătesc și sparanghelul cam un minut și jumătate, hai poate două minute, il condimentez apoi îl scot din tigaie. Sparanghelul trebuie să rămână crocant, să-și păstreze culoarea frumoasă.
În locul lui sparg un ou pe care-l frig la temperatură mare. Las usturoiul acolo. Sare și piper după gust. Si cam asta e tot.
Rețeta video e și ea aici.
Zic s-aveți poftă!
Rețeta aceasta este din emisiunea – La cină din data de 28.01.2023. Pe mine și pe Ionela puteți să ne urmăriți în fiecare sâmbătă seara, de la ora 21:00 pe Digi.24.