Care-i istoria acestui „Ragu”
“și de unde vine el nu vă spun aici, informația e deja accesibilă pe tot internetul. Prefer să folosesc spațiul pentru a vă da o rețetă bună, simplă și ușor de făcut, pentru un Ragu delicios și foarte versatil. Stați să vedeți!”
Pregătire 15'
Gătire 2h
Timp Total 2h15'
- 1.5 kg Carne de lucru de la Peneș Curcanul
- 300 g morcovi
- 300 g roșii pasate
- 200 ml lapte
- 200 g ceapă
- 100 g țelină
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml vin roșu
- 3 cuișoare
- 2 tije de apio
- 2 căței usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper alb măcinat
- 1/4 linguriță ienibahar măcinat
Pasul 1
Dați carnea prin mașina de tocat prin sita mare.
Pasul 2
Tocați toate legumele în cuburi mici.
Pasul 3
Puneți legumele în ulei de măsline, pe foc mediu, până se înmoaie.
Pasul 4
Adăugați carnea și amestecați în ea până se rumenește toată.
Pasul 5
Turnați vinul peste carne și amestecați până se evaporă, apoi adăugați condimentele.
Pasul 6
Adăugați roșiile pasate și amestecați bine, mențineți cratița pe foc mic.
Pasul 7
Spre finalul gătirii, adăugați laptele și mai țineți cratița pe foc până când sosul ajunge la consistența pe care v-o doriți.
Pasul 8
Potriviți gustul cu sare și piper.
- După răcire, ce nu folosiți imediat, vidați și păstrați la congelator pentru următoarea ocazie.