Vă scriu carte din Slovacia

167

Dragii mei, vă anunț că sunt bine, ceea ce vă doresc și vouă. Treaba care m-a adus în Slovacia m-a purtat repejor pe lângă Bratislava și m-a depus la Prievidza, cam departe, între dealuri. Pârtiile-s aproape dar n-am venit eu pentru asta ci pentru a găti lucruri de mirare. Nu pot să vă spun despre ce-i vorba pentru că după asta ar trebui să vă omor și nu-mi permit ditamai genocidul. Prievidza e un orășel mic, aproape românesc. Seamănă cu Cavnicul dar și cu Bucureștiul, în sensul că deși e multă zăpadă, nu se deranjează nimeni să scape de ea. Am cercetat puțin centrul orașului în orele libere din seara trecută și am descoperit că-s cam puțin crâșme. E drept, nici biserici n-am prea văzut. În fine, am intrat în localul ce părea cel mai răsărit, Promenada, și am văzut un soi de restaurant post-comunist, spălat dar desenat…asa, în glumă. Criză de personal, barmanul e și ospătar. Înțelege câteva cuvinte în engleză, destule cât să aducă într-un timp destul de scurt mâncarea cerută (l-am rugat să-mi aducă oarece tradițional dar cred că mi-a adus cea mai comandată mâncare de la ei), piept de pui copt, cu multe legume în jur și cu un sos de smântână. A fost mult mai bun decât mă așteptam. Totuși, a fost mult mai puțin decât mi-ar fi trebuit ca să mă satur. Așa că am mâncat și un păstrăv la grătar. Foarte bun. Am apucat să fac niște poze. Iată-le:

Puiul

DSC05215

Ceaiul

DSC05206

Arta de pe pereți

DSC05217

Azi am cam mult de lucru și nu mă pot întinde la povești. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Radu-Mihai says:

  Sa-ti fie de bine! Spor!

 2. Da-le clasa si hai cu bine catre casa !

 3. Si la pastrav n-ai facut o poza ?

  Ii mai bun ca ala de la Lostrita ? :)

 4. Radu-Mihai says:

  @Bec: N-ai avut ce comenta! Am fost acolo si-am stat vreo 3 zile; zilnic am mancat cate unu cu garnitura de mamaliga si mujdei de usturoi. :salivez: :)

 5. Daca nu intra in program deja (si daca se poate, bineinteles), recomand castelul si gradina zoologica din Bojnice. Si incercat vreun restaurant din micutul centru al orasului.

 6. Nu ajung la Bojnice dimineață plec spre casă, mi-am terminat treaba aici. Totuși, mi-a recomandat cineva un local cu mâncare tradițională slovacă, aici în Prievidza. O să-i calc pragul în seara asta, sper să am despre ce să scriu mââine dimineață, înainte de a pleca spre Viena(nu acolo-i acasă, de acolo zbor spre Cluj, via București).

 7. Ah, ce frumoase sint iesirile astea! Distractie placuta si pofta buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close