Săptămâna aceasta unim elemente din bucătăria asiatică cu bunătatea fructelor și le scăldăm în sos de ciocolată albă. Asta pentru că: LOVE is in the air, luna aceasta și chiar se simte. Parcă ne iubim mai mult, într-atât de mult, încât suntem mai darnici cu cei din jur și îi facem părtași la un desert rapid și plin de vitamine. E fascinant de felul în care poți obține culoare și gust din aceste ingrediente în stare pură. Vă propun un desert sănătos, care să vă dea o stare de bine și energie maximă. O explozie de arome!
Pentru 10 pachețele de primăvară am folosit:
– 100 grame mango
– 100 grame măr
– 100 grame pară
– 100 grame căpșuni
– 100 grame kiwi
– 100 grame banane
– 100 grame ananas
Căteva frunzulițe de mentă
– 10 foi de orez
Pentru sosul de ciocolată albă am folosit:
– 150 grame ciocolată albă
– 75 ml smântână pentru frișcă
– 150 de grame de vișine congelate
Primul pas
Am purces la tăierea fructelor. Rămâne la latitudinea voastră cât de groase și sub ce formă:
Pasul 2
Se prepară o cremă extrafină și mătăsoasă, doar din ciocolată albă și smântână naturală pentru frișcă. 150 de grame de ciocolata albă le-am pus la topit la baine-marie împreună cu 75 ml smântână lichidă. Am amestecat cu un tel până ce am obținut o compoziție omogenă. Ciocolata albă trebuie să aibă un conținut mare de unt de cacao și nu alte grăsimi vegetale hidrogenate, altfel riscați ca aceasta să se granulize, în loc de a se topi:
Pasul 3
Am pregătit o farfurie adâncă cu apă călduță pentru a înmuia foile de orez. Am trecut fiecare foaie de orez prin apă, am pus-o pe un fund de lemn , am așezat câte o felie din fructe diferite și am rulat foaia de orez, precum o sarma, îndoind capetele și rulând. Am pus și niște frunzulițe mici de mentă pentru un twist mai fresh:
Pasul 4
Ador ciocolata albă în contrast cu fructe acrișoare așa că de această dată am luat 150 de grame de vișine congelate pe care le-am pus în blender. Rezultă o granita perfectă de amestecat cu sosul de ciocolată albă:
Tăiați pachețelele de primăvară în jumătăți, puneți o lingură zdravănă de ciocolată albă pe fundul farfuriei, presărați vișinele înghețate și sfărâmate și lăsați-vă purtați de magia gusturilor:
Cu drag,
Asta da, pe asta am sa o incerc cu siguranta!