Steak de conopidă

557

(P) Un steak bun n-a omorât pe nimeni, mai ales dacă e din conopidă sau altă “vegetabulă”, chit că și ele-s vii, cel puțin la fel de vii ca vaca, chiar dacă nu neapărat la fel de simpatice. Well, înainte ca reținerea mea față de vegetarieni să iasă la iveală (glumesc, pe bune, îi iubesc și pe vegetarieni și pe vegani, da’ am o reputație carnivoră de apărat), vă prezint acest steak de conopidă, făcut la invitația Grana Padano Zanetti de a produce câteva rețete care să integreze fain gustul bine definit al brânzei mai sus pomenite, care-i și una dintre alegerile mele aproape instinctive când vine vorba de o gamă largă de sosuri și paste gătite nu musai în stil italian, dar cu multă bucurie.

Eu vă povestesc cum se face asta tehnic și decideți voi câte porții vreți să faceți. Ca idee, e bine să începeți cu o conopidă. O lăsați în apă cu sare o jumătate de oră, o limpeziți bine și o tăiați în felii groase de un centimetru și jumătate.

Presărați pe feliile astfel obținute un amestec de condimente după gustul vostru. Puteți merge spre garam masala, boia cu sare, sare cu piper zdrobit. Sau ce vă place.

Puneți feliile într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și nu prea mult unt, chit că untul nu-i vreodată prea mult. Țineți tigaia pe foc mic zece minute, timp în care întoarceți felia de conopidă de pe o parte pe alta, măcar o dată. Dacă se desface în bucăți, nu vă faceți griji, o să le mâncați oricum.

Garnisiți steak-ul cu fulgi de Grana Padano Zanetti din belșug. Eventual cu trufă neagră, dacă aveți la îndemână (eu le cumpăr din Obor, da’ mă gândesc că aici fiecare e pe cont propriu).

Vedeți în poze un ceva verde. Nu vă luați după calul ăla, că-i nebun de legat.

Dacă totuși vreți, luați o legătură de pătrunjel. Opăriți-o 10 secunde, apoi țuști cu ea în apă cu gheață. Încălziți usor o ceașcă de ulei de floarea soarelui și puneți-o într-un blender împreună cu pătrunjelul. Viteză mare trei minute apoi un tifon care să separe pătrunjelul de ulei (desigur, așezați tifonul într-o sită, turnați conținutul blenderului peste tifon și așteptați).

Nu aruncați pătrunjelul, că-i bun tare. Să fiți sănătoși.

 

 

 

Join the Conversation

  1. Cornel Ban says:

    Adi e super. Mai baga comori din astea pentru vegetarienii de 6 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close