Pachețele de Hai odată, primăvară!

256

Săptămâna aceasta unim elemente din bucătăria asiatică cu bunătatea fructelor și le scăldăm în sos de ciocolată albă. Asta pentru că: LOVE is in the air, luna aceasta și chiar se simte. Parcă ne iubim mai mult, într-atât de mult, încât suntem mai darnici cu cei din jur și îi facem părtași la un desert rapid și plin de vitamine. E fascinant de felul în care poți obține culoare și gust din aceste ingrediente în stare pură. Vă propun un desert sănătos, care să vă dea o stare de bine și energie maximă. O explozie de arome!

 

Pentru 10 pachețele de primăvară am folosit:

– 100 grame mango

– 100 grame măr

– 100 grame pară

– 100 grame căpșuni

– 100 grame kiwi 

– 100 grame banane

– 100 grame ananas

Căteva frunzulițe de mentă

– 10 foi de orez

 

Pentru sosul de ciocolată albă am  folosit:

– 150 grame ciocolată albă

– 75 ml smântână pentru frișcă

– 150 de grame de vișine congelate

Primul pas

Am purces la tăierea fructelor. Rămâne la latitudinea voastră cât de groase și sub ce formă:

Pasul 2

Se prepară o cremă extrafină și mătăsoasă, doar din ciocolată albă și smântână naturală pentru frișcă. 150 de grame de ciocolata albă le-am pus la topit la baine-marie împreună cu 75 ml smântână lichidă. Am amestecat cu un tel până ce am obținut o compoziție omogenă. Ciocolata albă trebuie să aibă un conținut mare de unt de cacao și nu alte grăsimi vegetale hidrogenate, altfel riscați ca aceasta să se granulize, în loc de a se topi:

Pasul 3

Am pregătit o farfurie adâncă cu apă călduță pentru a înmuia foile de orez. Am trecut fiecare foaie de orez prin apă, am pus-o pe un fund de lemn , am așezat câte o felie din fructe diferite și am rulat foaia de orez, precum o sarma, îndoind capetele și rulând. Am pus și niște frunzulițe mici de mentă pentru un twist mai fresh:

Pasul 4

Ador ciocolata albă în contrast cu fructe acrișoare așa că de această dată am luat 150 de grame de vișine congelate pe care le-am pus în blender. Rezultă o granita perfectă de amestecat cu sosul de ciocolată albă:

Tăiați pachețelele de primăvară în jumătăți, puneți o lingură zdravănă de ciocolată albă pe fundul farfuriei, presărați vișinele înghețate și sfărâmate și lăsați-vă purtați de magia gusturilor:

Cu drag,

Ioana

Join the Conversation

  1. Asta da, pe asta am sa o incerc cu siguranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close