Propunerea mea pentru rețeta de astăzi este – piept de rață, „cea mai gustoasă și mai suculentă friptură de cuptor” după părerea lui Anton Roman, dar și a mea.
Ingrediente pentru piept de rață cu tagliatelle
- 2 bucăți piept rață, în funcție de nr. de pofticioși
- 2 dovlecei sau 2 zucchinii, ce aveți prin casă
- 2 ardei capia
- 2 cartofi
- sare
- piper cu lămâie
- ulei
- lămâie
- unt
- rozmarin
Pregătire piept de rață
- se scoate de la rece cu o oră înainte de gătire și se curăță pieptul de eventualele pene
- se tamponează bine pieptul de rață cu șervețele de bucătărie pentru a evita fierberea cărnii și pentru că dorim să o rumenim
- crestăm pielea pieptului de rață dar fără a tăia carnea. Ca sfat, niciodată nu folosiți furculița atunci când doriți să întoarceți o bucată de carne de pe o parte pe alta, tocmai pentru a evita pierderea sucurilor naturale și uscarea cărnii
după ce am crestat pielea pieptului de rață punem sare doar pe piele, pentru a ușura procesul de rumenire a pielii și de topire a grăsimii. Punem piper cu lămâie și pe piele și pe carne
Gătire piept de rață
- folosim o tigaie rece pentru o gătire blândă, pentru că dacă folosim o tigaie încinsă grăsimea nu s-ar elibera lent și riscăm o rumenire rapidă și o gătire incorectă a pieptului de rață
- după ce am rumenit pieptul de rață frumos pe toate părțile în tigaie, cam 5 min pe fiecare parte, îl introducem în tava încinsă în cuptorul încins la 180-200°C pentru câteva minute (6-8 min), în funcție și de cuptor
- acum scoatem tava de la cuptor și lăsăm la odihnit câteva minute, lucru valabil și în cazul altor rețete
Pregătire tagliatelle de dovlecei
Am spălat dovleceii, i-am tamponat cu șervețele de bucătărie pentru a elimina surplusul de apă și i-am dat prin răzătoarea specială, apoi i-am stropit cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea și am mai adăugat un praf de sare, după gust și un strop de ulei de măsline.
Pregătire ardei copți
Spălăm ardeii capia, îi tamponăm pentru eliminarea surplusului de apă și îi coacem pe o tigaie. După coacere, îi curățăm de piele și semințe într-un castron cu apă sau după ce au stat un pic la înmuiat într-o cratiță cu capac.
Pregătire turtițe de cartofi
Dăm cartofii prin răzătoarea mare, îi scurgem de zeamă, punem un pic de sare, piper și nucșoară, și îi coacem în tigaie până se rumenesc ușor. Apoi îi tăiem în felii.
Servire piept de rață cu tagliatelle de dovlecei
Feliem pieptul de rață și servim alături de tagliatelli de dovlecei, ardei copți și turtițe de cartofi.
Până la următoarea rețeta vă doresc poftă bună!
Articolul ne propune o rețetă delicioasă de piept de rață cu tagliatelle de dovlecei, care pare să fie o alegere excelentă pentru un prânz sau o cină specială. Ador combinația de arome și texturi pe care o oferă această rețetă, iar sfaturile și trucurile date de autor sunt de mare ajutor pentru oricine dorește să încerce să gătească acest fel de mâncare acasă.
De asemenea, apreciez faptul că rețeta este relativ ușor de urmat și nu necesită ingrediente sau ustensile prea complicate sau scumpe. Este o modalitate excelentă de a experimenta cu arome noi și de a aduce ceva nou și delicios în bucătăria proprie.
Vă mulțumesc pentru apreciere și vă doresc poftă bună, chiar merită încercat