Piept de rață cu tagliatelle de dovlecei

1.8K

Propunerea mea pentru rețeta de astăzi este – piept de rață, „cea mai gustoasă și mai suculentă friptură de cuptor” după părerea lui Anton Roman, dar și a mea.

Ingrediente pentru piept de rață cu tagliatelle

  • 2 bucăți piept rață, în funcție de nr. de pofticioși
  • 2 dovlecei sau 2 zucchinii, ce aveți prin casă
  • 2 ardei capia
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper cu lămâie
  • ulei
  • lămâie
  • unt
  • rozmarin

Pregătire piept de rață

  • se scoate de la rece cu o oră înainte de gătire și se curăță pieptul de eventualele pene
  • se tamponează bine pieptul de rață cu șervețele de bucătărie pentru a evita fierberea cărnii și pentru că dorim să o rumenim
  • crestăm pielea pieptului de rață dar fără a tăia carnea. Ca sfat, niciodată nu folosiți furculița atunci când doriți să întoarceți o bucată de carne de pe o parte pe alta, tocmai pentru a evita pierderea sucurilor naturale și uscarea cărnii
pregătire piept de rață

după ce am crestat pielea pieptului de rață punem sare doar pe piele, pentru a ușura procesul de rumenire a pielii și de topire a grăsimii. Punem piper cu lămâie și pe piele și pe carne

Gătire piept de rață

  • folosim o tigaie rece pentru o gătire blândă, pentru că dacă folosim o tigaie încinsă grăsimea nu s-ar elibera lent și riscăm o rumenire rapidă și o gătire incorectă a pieptului de rață
  • după ce am rumenit pieptul de rață frumos pe toate părțile în tigaie, cam 5 min pe fiecare parte, îl introducem în tava încinsă în cuptorul încins la 180-200°C pentru câteva minute (6-8 min), în funcție și de cuptor
gătire piept de rață
  • acum scoatem tava de la cuptor și lăsăm la odihnit câteva minute, lucru valabil și în cazul altor rețete

Pregătire tagliatelle de dovlecei

Am spălat dovleceii, i-am tamponat cu șervețele de bucătărie pentru a elimina surplusul de apă și i-am dat prin răzătoarea specială, apoi i-am stropit cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea și am mai adăugat un praf de sare, după gust și un strop de ulei de măsline.

tagliatelle de dovlecei

Pregătire ardei copți

Spălăm ardeii capia, îi tamponăm pentru eliminarea surplusului de apă și îi coacem pe o tigaie. După coacere, îi curățăm de piele și semințe într-un castron cu apă sau după ce au stat un pic la înmuiat într-o cratiță cu capac.

pregătire ardei copți

Pregătire turtițe de cartofi

Dăm cartofii prin răzătoarea mare, îi scurgem de zeamă, punem un pic de sare, piper și nucșoară, și îi coacem în tigaie până se rumenesc ușor. Apoi îi tăiem în felii.

pregătire turtite de cartofi

Servire piept de rață cu tagliatelle de dovlecei

Feliem pieptul de rață și servim alături de tagliatelli de dovlecei, ardei copți și turtițe de cartofi.

servire piept de rață

Până la următoarea rețeta vă doresc poftă bună!

Monica

Alte rețete cu carne de rață, aici.

Join the Conversation

  1. Articolul ne propune o rețetă delicioasă de piept de rață cu tagliatelle de dovlecei, care pare să fie o alegere excelentă pentru un prânz sau o cină specială. Ador combinația de arome și texturi pe care o oferă această rețetă, iar sfaturile și trucurile date de autor sunt de mare ajutor pentru oricine dorește să încerce să gătească acest fel de mâncare acasă.

    De asemenea, apreciez faptul că rețeta este relativ ușor de urmat și nu necesită ingrediente sau ustensile prea complicate sau scumpe. Este o modalitate excelentă de a experimenta cu arome noi și de a aduce ceva nou și delicios în bucătăria proprie.

    1. Monica Paraschiv says:

      Vă mulțumesc pentru apreciere și vă doresc poftă bună, chiar merită încercat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close