Luna Februarie debutează cu căpșuni pe rafturile supermarketurilor. Nu au aceeași savoare ca și cele din grădină, dar aduc un strop de culoare pe o vreme suficient de mohorâtă. De-a lungul timpul am folosit căpșunile pentru deserturi însă pentru astăzi am încălcat tiparele și am pregătit o gustare demnă de un început de seară in doi. Scenariul e simplu, actorii sunt pregătiți, iar decorul ramâne la latitudinea voastră.
Pentru două porții am folosit:
- 4 felii de prosciutto
- 8 căpșuni mari
- 8 frunze de busuioc
- cimbru
- 10 grame unt
- piper
Pasul 1
Feliile de prosciutto le-am tăiat în două pe lugime. Dacă se întâmplă să nimeriți o caserola de căpșuni nu foarte arătoase, acum este momentul să le valorificați. Îndepărtați doar partea stricată și le puteți folosii fară probleme în această rețetă:
Pasul 2
Căpșunele le-am pudrat cu cimbru. Nu mi-am imaginat că această combinație este atăt de reușită, dar odată ce o încercați o sa vă convingeți și voi.
Am ajutat fiecare căpșună să îmbrace mantia de prosciutto. Câte o frunzuliță de busuioc și-a făcut loc sub fiecare mantie:
Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare pachețel cu unt topit. Ca să se rumenească uniform și frumos.
Pasul 3
Cu câteva minute înainte de de a fi servite, am încălzit cuptorul la 220 de grade, apoi am pus căpșunele sub grill pentru 2 minute:
Pentru a completa acest festin, după ce am scos căpșunele de la cuptor, am așezat frumos pe farfurie și o lingură zdravănă de cremă din brânzică de capră. Niște boia presărată, un pahar de șampanie și zambete multe!
Cu drag,
Super, voi incerca cu siguranta
Wow si credeam ca le-am vazut pe toate :D Mno, asta da combinatie neincercata pana acum. Nu stiu daca am curajul sa o incerc inca:D