Căpșuni în mantie de prosciutto

246

Luna Februarie debutează cu căpșuni pe rafturile supermarketurilor. Nu au aceeași savoare ca și cele din grădină, dar aduc un strop de culoare pe o vreme suficient de mohorâtă.  De-a lungul timpul am folosit căpșunile pentru deserturi însă pentru astăzi am încălcat tiparele și am pregătit o gustare demnă de un început de seară in doi. Scenariul e simplu, actorii sunt pregătiți, iar decorul ramâne la latitudinea voastră.

Pentru două porții am folosit:

  • 4 felii de prosciutto
  • 8 căpșuni mari
  • 8 frunze de busuioc
  • cimbru
  • 10 grame unt
  • piper

Pasul 1

Feliile de prosciutto le-am tăiat în două pe lugime. Dacă se întâmplă să nimeriți o caserola de căpșuni nu foarte arătoase, acum este momentul să le valorificați. Îndepărtați doar partea stricată și le puteți folosii fară probleme în această rețetă:

Pasul 2

Căpșunele le-am pudrat cu cimbru. Nu mi-am imaginat că această combinație este atăt de reușită, dar odată ce o încercați o sa vă convingeți și voi.

Am ajutat fiecare căpșună să îmbrace mantia de prosciutto. Câte o frunzuliță de busuioc și-a făcut loc sub fiecare mantie:

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare pachețel cu unt topit. Ca să se rumenească uniform și frumos.

Pasul 3

Cu câteva minute înainte de de a fi servite, am încălzit cuptorul la 220 de grade, apoi am pus căpșunele sub grill pentru 2 minute:

Pentru a completa acest festin, după ce am scos căpșunele de la cuptor, am așezat frumos pe farfurie și o lingură zdravănă de cremă din brânzică de capră. Niște boia presărată, un pahar de șampanie și zambete multe!

Cu drag,

Ioana

 

Join the Conversation

  1. Super, voi incerca cu siguranta

  2. Wow si credeam ca le-am vazut pe toate :D Mno, asta da combinatie neincercata pana acum. Nu stiu daca am curajul sa o incerc inca:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close