Am „pescuit” niște tăieței chinezești in Lidl (e unul în cartier) zilele trecute. I-am pus la lucru, adică i-am fiert (nu erau din orez ci din grâu) trei minute în apă cu puțină sare apoi i-am împerecheat cu niște legume și cu trei polonice de supă, după cum urmează:
Am tăiat ceapa roșie, dovlecelul și ardeiul iute și le-am sotat într-o cratiță în care am încins puțin ulei.
Am strecurat apa de pe tăiței.
Am tăiat ceapa și ardeiul kapia.
Am pus un polonic de supă de oase peste legumele din cratiță.
Am condimentat cu piper Szechuan.
Am pus tăiețeii și trei linguri de sos de soia în cratiță. Am amestecat bine și am stins focul.
Am lăsat o parte din tăieței, ceapa verde tăiată, puțin ardei iute și oarecât ardei kapia pentru supa pe care o aveam deja (am mereu supă în casă). Practic, am făcut două feuri de mâncare din aceleași ingrediente.
Copiii mei adora taiteii chinezesti. Cum am si eu tot timpul supa in frigider, mi-ai dat o idee excelenta.Sa fii sanatos, Adi!
Am impresia ca astia sint taiteii mai indicati pentru mancarici asiatice decat pentru supe. Pentru supe eu ii prefer fie pe cei mai subtiri din grau (gen aia din supa V%f&n, sper ca nu se considera reclama), fie pe cei din orez/soia.
Am vazut o data un documentar despre cum sint fabricati taieteii astia asiatici din grau. Stiai ca, dupa ce se fac, sint prajiti la temperatura mare in baie de ulei (deep fried)? Ma miram eu cum stau atat de tepeni…si mi-ar placea sa cred ca sint prajiti in alt fel de ulei, dar cred ca tot palmierul e la putere. Dar sint buni, nici eu nu pot renunta la ei.
Apropos de taieteii chinezesti: http://twistedsifter.com/2009/09/la-mian-art-of-chinese-noodle-making/
asa se prepara !