Farfurii curate, la grădinița Buburuza

243

Săptămâna se încheie. A fost una plină. Activitățile din programul Farfurii curate s-au petrecut la grădinița Buburuza, în Mănăștur. Joi și vineri am vorbit cu copiii despre lucrurile bune și cele mai puțin bune pe care le mâncâm ori pe care ar trebui (sau nu) să le mâncăm. Sâmbătă m-am întâlnit cu bucătăresele grădinițelor din program. Am gătit pentru copii și părinți, am schimbat informații, am mai filmat niște cadre pentru mini seria Farfurii curate pe care încă nu știu unde o să o difuzez (aici pe blog și pe Facebook cu siguranță, sper să intereseze și pe cineva de la o televiziune și nu ca să mă văd la televizor, m-am tot văzut în ultimii 10 ani ci pentru a-i inspira și pe alții).

Am distribuit și volumul 3 al caietului cu rețete Farfurii curate (apropo de asta, se lucrează la editarea unei cărți cu aceste rețete, sper să fie disponibilă în 3-4 luni), a mai rămas un singur volum de tipărit. Ar trebui ca încet-încet să apară rețetele pe viatalagradi.ro, să aveți de unde să vă inspirați dacă simțiți nevoia.

Dacă vreți să știți ce am gătit ieri: supă cremă de țelină și gulii cu oarece păstârnac în ea, pui cu legume și sos dulce acrișor, acompaniat de orez, mere coapte cu mentă și sos de smântână aromat cu vanilie și coajă de lămâie. Am avut copii care au strâmbat din năsucuri dar și mulți copii care au curățat farfuriile. Semn că se poate.

Întreabă tot mai multă lume (părinți) cum poate fi înscrisă o grădiniță în programul Farfurii curate. Răspunsul e: deocamdată nu se poate. Grădinițele care participă deja s-au înscris anul trecut (le-am trimis un mail tuturor grădinițelor de stat din Cluj prin care le anunțam de demararea proiectului și de posibilitatea de a se înscrie). Această etapă se încheie săptămâna viitoare la Grădinița Specială. Urmează ca din Martie să se gătească (ori măcar să se încerce) după meniukl propus de noi în toate cele cinci grădinițe. În același timp va începe sintetizareainformațiilor culese de noi în ultimele luni și interperetarea lor. Am convingerea că vom avea un dosar suficient de convingător pentru a obține fonduri care să ne ajute să implementăm programul și în alte grădinițe. Cei 5000 de euro din grantul obținut de la Raiffeisen Comunități sunt pe terminate și am senzația că mare lucru n-am reușit să cumpărăm cu ei.

Dacă vreți să vedeți mai multe poze de săptămâna asta, cercetați aici și aici.Mulțumim pentru sprijin: Raiffiesen Comunități, Tiparo și iQuest.

 

Join the Conversation

  1. Cred ca este minunat ceea ce faci!

  2. Inca o data te felicit pentru idee si astept sa te extinzi si in alte locuri din tara.

  3. Adi, ai putea sa ne spui cam ce ai discutat cu copiii la gradi? Cum ai incercat sa-i convingi de ex ca e bine sa consume legume si fructe. Le zic si eu la ai mei ca au vitamine si ca-s pt sanatatea lor, insa de multe ori nu sunt impresionati de repertoriul meu. :) Acest sharing de info ar fi util pt orice parinte, in caz ca te decizi sa ne detaliezi.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close