Spaniolii fac mâncarea asta, care-i la fel de bună pe post de gustare, de tapa ori de fel principal (sau ca garnitură la un fel principal) din cartofi cruzi pe care-i prăjesc în ulei după ce-i taie cubulețe. Eu am simplificat puțin metoda încercând pe de o parte să folosesc mai puțin ulei și pe de altă parte să pierd mai puțin timp la preparare. Sigur că am dorit să rămână în continuare o mâncare savuroasă care să aibă aceeași textură cu originalul. În concluzie, am pornit de la câțiva cartofi fierți în coajă și apoi curățați (poți să-i ții în frigider și să-i folosești a doua zi, de exemplu).
Așadar, cartofii. Fierți dar nu foarte tare.
Ouăle, cu o pișcătură de sare și puțin pătrunjel. Și puțin piper, că-mi place.
Dintr-un ardei am folosit doar cât să umpli o linguriță iar din ceapă doar jumătate. Feliile de costiță, integral, doar tăiate în bucăți mai mici.
Am pus costița, ceapa și ardeiul într-o tigaie stropită cu ulei. Am pus tigaia pe foc mic și am așteptat să se înmoaie puțin legumele.
Amn pus și cartofii și am așteptat ăs se rumenească ușor (cam 4 minute) întorcându-i mereu, asta pe foc iute.
Am turnat peste ei ouăle bătute.
Am apăsat cartofii în așa fel încât să rămână prinși în ou, am dat focul mic și am așteptat două minute.
Am întors tortilla pe partea cealaltă cu ajutorul unei farfurii.
După ce s-a copt și pe partea cealaltă (alte două-trei minute pe foc mic) am scos tortilla din tigaie și am lăsat-o să se odihenască un sfert de oră înainte de a o tăia.
În loc de 20-25 de minute, am petrecut lângă tigaie cam 10. Cu un rezultat foarte asemănător cu originalul. Zic că merită.
Mi se pare ca ai cam fripto.
e de la lumină:)
Ce tare :-) Fix sâmbătă am făcut și eu patata tortilla, însă mult mai simplu…cartofii prăjiți cu pesto adăugat peste ou.
A ta arată mult mai bine!
P.S. – în dreapta la „Rețete Similare” văd link spre rețeta mai veche de „Tortilla de patatas”. Problema cu ea e că imaginile nu se văd deloc.
Cheers! Tre să pușcăm niște vinuri dacă se face vreme bună. Am descoperit niște Primitivo foarte faine.
am pierdut multe poze/texte cu transferurile. cu vinurile-s de acord:)
Bun de tot. Poate era ceva mai bine daca cartofii erau taiati cuburi mai marunte ca sa ii lege mai bine ouale.
mie mi s-a părut că-s legate destul de bine:)
de ce trebuie tinuti cartofii fierti la frigider pentru a doua zi?
cine a zis că trebuie? poți să-i ții, dacă nu vrei să-i gătești azi. sau din orice alt motiv:)
Pentru ca frigiderul ii deshidrateaza si a doua zi daca ii tai frumos si ii arunci in ulei incins o sa ai cei mai buni cartofi prajiti din lume.. evident si de la noi din tara. Crocanti la exterior , colturile ies absolut suberbe si la interior moi ..fiecare muscatura devine o poveste..
Dar asta sunt doar eu,imi plac cartofii prajiti…bine.
Buna. O fac si eu.
buna ¡eu am lucrat intr o bucatarie spaniola mai mult de 7 ani am facut sute de ,,tortillas,,cu diferite legume si carnuri sau mai sant si coapte la cuptor dar ca cea de sus nu am vazut niciodata cu cartofi fierti si taiati cuburi.se fac si duble adica una cu cartofi si alta cu dovlecel de ex,se pun una peste alta si la mijloc si deasupra maioneza alba.arata ca un tort numai ca se orneaza cu legume,incercati si voi¡succes
Este exact asa cum trebuie sa fie, cartofii sunt taiati bine, este prajita exact cat trebuie. Nu mai comentati atat in necunostinta de cauza.
Buna Adrian,eu te urmaresc cu multa placere ca-mi place tot ce faci. Eu am stat in Spanja 11 ani si am lucrat si in restaurante iar tortlla de patas se face numai din cartofi s-au si cu ceapa.Cartofii se curata si se taie f subtiri in orice forma se pun la prajit dar fara a se ruminii,cind sunt gata su pun cartofii este ouale batute si nici-o data invers….o zi buna
imi place, like&share, particip.
Am gatit-o si eu azi…a iesit mnunata…copii au fost foarte incantati….ms de retete :)
Tortilla se poate face aproape cu orice vrei. Am mincat in Barcelona tortilla de vinete. Se poate face si cu ceapa sau fara ceapa cu branza, jamon, dar cea mai populara e cea de cartofi.
Am urmat instructiunile si a iesit excelenta. Sarumana pentru masa!