Mini torturi cu mousse de ghimbir şi jeleu de mango

879

Săptămâna aceasta este cea a provocărilor, iar eu am fost provocată de Vladimir să pregătesc un desert folosind rădăcină de ghimbir.
Nu este un ingredient nou în bucătăria mea, dar nici nu l-am folosit intens. Îmi place gustul lui citric şi iute, dar în deseruri l-am folosit doar în combinaţie cu căpşune şi morcovi.
Acum am vrut să încerc o nouă combinaţie, adică cu mango, care nu este foarte aromat.
mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-15Pentru 6 porţii:
Blat: 3 ouă, 100 g zahăr, 30 ml lapte, 30 ml ulei, 100 g făină, 4 g praf de copt, 1 praf de sare, ½ linguriţă vanilie. mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-2
Mixăm ouăle cu zahărul şi sarea până îşi triplează volumul, apoi adăugăm lichidele şi omogenizăm. La final încorporăm făină amestecată cu praful de copt.Punem compoziţia într-o tavă (22×22 cm) şi coacem 12-15 minute la 170 grade C.
Lăsăm blatul să se răcească, apoi decupăm 6 cercuri cu ajutorul inelelor de inox în care vom monta torturile.
Pentru jeleu de mango: 400 g pulpă de mango, 70 g zahăr, 5 g gelatină, 30 ml apă rece.
Pulpa de mango o facem piure într-un blender, apoi o amestecăm cu zahărul până ce acesta se dizolvă.
Gelatină o hidratăm 10 minute în apă rece, o dizolvăm la microunde şi o amestecăm cu piureul de mango.
mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-3Eu am ales să las jeleul să se întărească, întins într-o tavă şi să decupez cercuri, dar va recomand să încercaţi varianta mai uşoară cum o să explic mai jos.
mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-4Mousse de ghimbir: 200 ml lapte, 80 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 2 linguriţe amidon, 30 g ghimbir ras, 100 g ciocolată albă, 5 g gelatină, 30 ml apă rece, 250 ml smântână pentru frisca
mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-5Într-o cratiţă punem laptele, zahărul şi ghimbirul ras şi o punem pe foc.
Gelatină o punem în apă rece să se hidrateze.
Gălbenuşurile le amestecăm cu amidonul, apoi turnăm laptele cald şi returnăm compoziţia în cratiţă. Amestecăm pe foc mic până se îngroaşe. Oprim focul şi punem gelatina hidratată, amestecăm rapid. Turnăm crema peste ciocolata albă tocată şi lăsăm 2-3 minute, apoi amestecăm cu un tel. Acoperim crema cu o folie alimentară şi o lăsăm să se răcească.
mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-6În crema răcită încorporăm frişcă bătută.

Asamblare: mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-8Pe un platou aşezăm 6 inele de inox, pe interiorul lor punem hârtie de copt sau folie acetat. mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-9Punem câte un cerculeţ de blat, îl insiropam uşor, punem 1 lingură de mousse, nivelăm, punem un cerc de jeleu de mango sau o lingură, dacă alegeţi varianta rapidă.mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-10 Puneţi platoul 20 minute la congelator, apoi puneţi restul de mousse şi deasupra o linguriţă de jeleu. mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-14Se pun la frigider câteva ore sau 2 ore la congelator, se scot din forme, se îndepărtează folia şi se decorează cu fructe proaspete.

mini-torturi-cu-ghimbir-si-mango-20

 Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Multumesc!

  2. Cu ce se insiropeaza? Jeleul în varianta rapida se pune înainte de a fi întărit? Explicația care trebuia sa fie mai jos lipsește. ..

  3. Buna ziua! Daca vreau sa fac reteta ca sa fie un tort pt o tava rotunda de 24 cm, cu cat ar trebui sa maresc ingredientele? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close