Odată cu venirea primăverii au început să apară în piață și legumele mele preferate, colorate și pline de savoare și vitamine. Astăzi vă propun o rețetă fresh și plină de arome proaspete. Pe mine mă duce cu gândul atât la Italia, cât și la bunica cum planta timpuriu ceapa, spanacul și ridichiile, de n-aveam răbdare să crească și deja erau în farfurie.
Ingrediente
Pentru două porții am avut nevoie de:
- 2 bucăți întregi de piept de pui
- 1 bucată de mozzarella
- aproximativ 100 de grame de roșii uscate în ulei
- câteva frunze de busuioc
- o legătură de leurdă proaspătă
- câteva fire de ceapă verde
- o legătură de ridiche roșie
- spanac baby
- susan pentru decor
- sare, piper, ulei de măsline, oțet balsamic
- opțional fulgi de chili
Pasul 1
Începem cu preîncălzirea cuptorului la 180 de grade. Apoi ne ocupăm de carnea de pui până cuptorul se încinge. Am îndepărtat grăsimea de pe bucățile de piept de pui, le-am pudrat cu sare și piper iar apoi le-am tăiat pe mijloc ca să le fac un buzunar:
Pasul 2
Am tăiat mozzarella în bucăți mărunte, busuiocul și roșiile uscate, ca apoi să le pun în buzunarul făcut mai devreme:
Prindem cu scobitori puiul și, gata! Atât, a fost simplu! Am presărat fulgi chili și am pus puțin din uleiul în care au stat roșiile și l-am dat la cuptor în tavă preț de 25-30 de minute, ca să se pătrundă.
Pasul 3
Ne ocupăm de minunățiile colorate găsite în piață. Atunci când găsesc leurdă, e semn că a venit primăvara. E ca și când apar ghioceii. Este o plantă curativă excelentă și foarte aromată, perfectă pentru salata noastră:
Am spălat bine legumele pe care apoi le-am tocat mediu. Spanacul l-am lăsat întreg iar ridichiile le-am tăiat subțire:
Le-am pus într-un bol unde am adăugat puțin ulei de măsline, sare, semințe de susan și oțet balsamic, și le-am lăsat să-și îmbine aromele puternice:
Pasul 4
Gata, au trecut 30 de minute. Am scos puiul pe care l-am așezat lângă salata de primavară:
Curcubeu în farfurie!
Sănătate și poftă bună!
Cu drag,