Drob să fie

450

Tot ca ieri, din amintiri. Abia ce am ajuns acasă după o zi de alergătură, între timp au fost și cei de la UPC să-mi instaleze net-ul, deci, mai e un pic și-mi voi relua postările așa cum v-am obișnuit. Reluarea de azi e tot despre Paște. E cu drob. Cea de mâine va fi cu miel umplut (stați liniștiți, o să reiau tema în zilele mai apropiate sărbătorii, cu alte versiuni și cu oarece alternative). Să fiți sănătoși.

Drob de miel, învelit în prapor, ţinut la cuptor cât trebuie (o jumătate de ceas), tradiţional şi necesar din această pricină. Vă dau câteva poze. Mărturisesc, l-am făcut din materialul care a rămas după umplerea mielului. Asta înseamnă că nu am pus măruntaiele crude, aşa cum se face în unele părţi ale ţării, ci am pus măruntaie fierte, de unde şi timpul de coacere destul de scurt. În postarea imediat următoare veţi vedea care-s ingredientele şi cum se combină ele. Puteţi deduce aşadar că postarea următoare va fi cu miel umplut şi că nu am vrut să vă arăt de două ori aceleaşi poze. Iată drobul, aşa, de încălzire:

drob_001.jpg

drob_005.jpg

drob_006.jpg

drob_010.jpg

drob_013.jpg

drob_017.jpg

Join the Conversation

 1. Immmmmmm ce bunatate si sunt curioasa si cu miel umplut cred ca e un deliciu sincera sa fiu nu a facut niciodata

  1. Gabriela, poate-ti faci timp să încerci:-)

 2. alexandra says:

  buna , cum vine pastele si aici in Franta unde locuiesc mi se face dor de traditiile noastre , vreau sa fac drob, dar nu gasesc prapure de miel , in schimb am gasit de porc…..se poate folosi?
  merci

  1. adihadean Author says:

   alexandra, da.

 3. alexandra says:

  multumesc, ma gandesc ca trebuie tratat ca si prapurele de miel, adica lasat in apa rece catva timp. merci inca o data pentru ajutor

 4. Ai gustat drobul din organe nefierte inainte? Eu zic ca e mult mai bun si nu se sfarma daca pui si vreo 8 oua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close