Ferma Dacilor livrează ospețe

284

Sunt sigur că printre voi se numără mulți inși ca mine, cărora le place să cutreiere țara,  pe mai puține sau mai multe roți, însă cu destinații similare. În sânul naturii, unde bei laptele de la țâța vacii și unde brânza abia a fost scursă de zer. Multora dintre noi ne vor lipsi aceste locuri pentru o perioadă, sperăm cât mai scurtă; fie că vizităm un prieten, fie că mergem la o gazdă faină care ne mai trage de șireturi puțin și ne amintește cum e de fapt țara asta. Frumoasă și bogată.

Haideți să mâncăm ceva bun

Printre atâtea vești  care te fac să schimbi postul de televiziune, eu vă dau astăzi una tare bună. Ferma Dacilor, un loc fain tare, în inima naturii, unde mereu am mâncat numa’ bun și proaspăt, face livrări și ne fericește și pe noi, ăia uitați printre betoane la oraș, cu merinde alese.

Ferma Dacilor se întinde pe vreo 40 de hectare de pământ, spațiu în care ei cresc porci Mangalița, bibilici, berbecuți, gâște. Le hrănesc natural, le cresc în mediul în care toate animalele ar trebuie să crească, poate și de-aia e atât de bun borșul de gâscă. Sau tochitura de Mangalița. Mi s-o făcut foame.

Revenind la vestea mea bună, ei au pregătit un meniu variat pentru toate gusturile, să vă tihnească atât astăzi, cât și peste o săptămână, căci au și produse de păstrat în cămară.

La cărnuri proaspete găsiți ceafă, mușchi, cârnați, slănină, atât din porc domestic, cât și din Mangalița. Pe lângă acestea, fermierii s-au gândit să pună la pachet și cărnuri care stau bine la rece câteva zile, fără să vă faceți griji că trebuie să le mâncați azi-mâine. Mușchi și kaizer afumate la ei acolo în afumătoare, cu lemn natural, totul la kilogram; să faceți ospăț, dacă vreți. Ca să completați frumos frigiderul, vă recomand să încercați și lactatele lor, pentru că totul este produs în fermă și vă promit că, după ce mâncați niște brânză de-asta de burduf, o să-mi scrieți să-mi mulțumiți. Aveți de unde alege: ouă, lapte, brânză, tot tacâmul. Ce poftiți voi.

De ținut în cămară

La vremuri de stat în casă, dacă tot se umple cămările și debaralele cu conserve, măcar luați și voi ceva bun. De ce să faceți stivă de conserve de ton cu ulei sau pate de ficat, fără ficat, când puteți să susțineți un producător local care a copt sute de ardei și a învârtit în cazanul cu zacuscă până a făcut febră musculară? În meniul de cămară de la Ferma Dacilor găsiți zacuscă de ghebe, borș de putină, murături de-alea bune, dulceață de mure fiartă în Cabernet Sauvignon, miere, gem de prune.  

Că e stare de urgență sau nu, eu tot vă recomand să comandați de la ei, au merinde gustoase, preparate atent, fără nicio grabă, că deh, un’ să te duci zilele astea? 

Scrieți-le degrabă un mail la fermadacilor@gmail.com sau mai bine dați-le un telefon la 0728757048 să vedeți ce vă recomandă. Eu vă recomand cam tot.   

Să fiți sănătoși!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close