Tocană de vițel în chiflă

492

Tot iarnă, tot tocană. De data asta, de vițel. Durează trei ore să o faci cumsecade. Partea bună e că în timpul acesta poți să faci și chiflele în care vei servi tocana.

tocana de vitel

Chiflele pot fi făcute ca aici. Să faci tocana e simplu: tai carnea (pentru patru porții ai nevoie de 600 de grame de piet de vițel, ceafă de vițel, spată ori rasol) în bucăți nu prea mari, nu prea mici (să le poți lua ușor în furculiță fără să ma folosești cuțitul).

tocană de vițel

Tai patru cepe în sferturi și le pui într-o oală rezistentă la cuptor, într-o lingură de ulei, alături de o foaie de dafin, un cățel de usturoi zdrobit, o linguriță de boabe de piper și un morcov mare făcut rondele.

tocană de vițel

Pui carnea peste ele, amesteci bine, torni două căni de supă de carne/supă de legume peste carne și pui un capac pe oală. După o oră iei capacul, amesteci conținutul unei conserve de roșii cuburi (400-450 de grame) cu mâncare din oală, torni roșiile în oală și pui oala în cuptorul încins, fără capac.

tocană

Lași oala acolo la 180 de grade Celsius pentru două ore. La final potrivești gustul cu sare, arunci câteva frunze de mentă în oală, pui capacul și lași mâncarea să se odihnească un sfert de oră înainte de a o mânca.Să fii sănătos.

tocană de vițel

Join the Conversation

  1. Arata grozav si-mi place ideea! :)
    Felicitari pentru tot ceea ce faci!

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  2. buna adi
    te urmaresc cu placere de multa vreme dar nu prea am comentat retetele tale doar iti admir priceperea am o rugaminte daca se poate sa postezi mai multe retete de post!
    CU DRAG
    ANCA

  3. Salut Adi ,
    Frumoase retete dar totusi la asta chiar as vrea sa inteleg ce legatura are tocana romaneasca cu tocanita asta de vitel in chifla.Singura chestie care imi suna ciudat la ureche este „Tocana” :) numai bine

    1. Adi Hădean Author says:

      de ce trebuie să aibă o legătură?

  4. todireanu lucian says:

    Domnule Adi,o rugaminte am la dumneavoastra.Am mancat candva o supa crema de ciuperci in chifla, in Elvetia, o minunatie! Deasemenea si o ciorba cu hribi in chifla.Imi puteti spune care este secretul acelor chifle de erau rezistente si nu se topeau ? Apropo, poate puneti si o reteta cu o ciorba de hribi sau supa crema de ciuperci in chifla!Va multumesc:)

    1. Madalin Paul says:

      Cred ca este simplu.. chifla este scobita de miez si apoi bagata la cuptorul incins cateva minute pana se intareste suficient.. Sigur va tine supa !

  5. Multumim de retete , adesea ne intrebam ce sa mai gatim iar faptul ca sunte inspirate de un SEF e minunat! :-(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close