D-ale primăverii

266

Astăzi mi s-a pus pata pe spanac, pentru că merge de minune cu brânză. Și iubesc brânză, am folosit trei tipuri chiar. 

Ingrediente pentru cartofi
  • 6 cartofi medii albi
  • 50 g de unt
  • 2 linguri de smântână fermentată
  • 50 g de gorgonzola picantă
  • 50 g de camembert
  • 50 g de brie
  • 10 g de lemon grass (poate fi înlocuit cu ceapă verde foarte fragedă)
  • o mână sănătoasă de spanac proaspăt (poate fi folosit şi congelat, aproximativ 100 g)
  • sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare

Am încălzit cuptorul la 170 de grade. Am spălat cartofii, i-am şters cu un prosop curat, i-am inţepat cu o furculiţa şi i-am introdus intr-o tavă, pe o hârtie de copt, în cuptor. Sunt gata când furculiţa pătrunde cu uşurinţă în cartof (la mine a durat aproxmativ 1 oră).

Odată copţi, i-am lasat 10 minute la temperatura camerei pentru a putea fi manipulaţi. I-am tăiat pe jumătate şi cu o lingură am scos miezul fiecărei jumătăţi lăsând cam o jumatate de cm pana la coaja cartofului. Am piperat cojile goale, le-am sărat şi am adăugat unt cât un bob de mazare în fiecare dintre ele (15 g de unt in total). Au revenit la cuptor pentru 15 minute.

Am fiert spanacul 1 minut cu un praf de sare şi l-am scurs foarte bine. Am pasat grosolan cu furculiţa miezul cartofilor şi am adăugat restul ingredientelor: lemon grass-ul în bucăţele mici, brânza, smântâna, piperul, restul de unt. Le-am amestecat şi am umplut cele 12 coji de cartofi.  

Am revenit cu tava în cuptor pentru ultimele 15 minute. Și dacă tot m-am lăudat că primăvara mănânc mai proaspăt și sănătos, am alăturat cartofii ăștia cu niște pește perpelit frumos în tigaie.

Ingrediente
  • 6 bucaţi file de somon
  • sare şi piper
  • rozmarin
  • 1 lingură de ulei de cocos
Preparare peşte

Cât timp au stat cartofii la cuptor am condimentat peştele şi am crestat pielea din loc in loc. 

Am adăugat peștele în tigaia încinsă și l-am prăjit prima dată pe partea cu pielea pentru aproximativ 7 minute şi le-am întors pentru alte 5 minute.

O farfurie plină de savoare şi prospeţime!

Să aveţi poftă!

Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close