Drob de miel

1.1K

Dragilor, mie mi-e clar că drobul e o mâncare apărută din grija față de viață, din înțelepciunea de a nu arunca nimic din ce se poate mânca. Am făcut și eu unul, pentru pretenii din Club Tefal, da’ și  pentru cei care n-au ajuns încă acolo. Mai jos aveți filmul, care putea fi foarte bine un live pe pagina mea de Facebook, dar m-am gândit că e mai folositor să-l avem aici, să-l putem revedea la nevoie.


În ce privește uneltele folosite la meșteșugirea lui, am cam avut ce: cratița  din setul Ingenio pentru opărirea organelor și coacerea drobului, Masterchef Grande pentru spuma din albușuri, robotul de bucătărie Tefal Double Force pentru pesmet și mașina de tocat Tefal HV8 pentru a toca ingredientele. Vă descurcați și fără ele? Cu siguranță, dar de ce să nu-ți faci viața mai bună atunci când poți? Și v-o spun din perspectiva omului care se obișnuiește greu cu orice tehnologie nouă: dacă vreți să mi le luați, va trebui să ne luptăm serios.

Acum, ce am pus în drob (felul în care le-am pus e descris suficient în film, nu reiau), cu mențiunea că am folosit exclusiv organe de miel:

– 1 ficat            – 2 ouă fierte
– 2 rinichi        – 4 albușuri spumă
– 1/4 plămân    – 4 gălbenușuri
– 1 splină.        – 2 linguri untură de porc
– 1 inimă

Apoi, am mai pus în drob ceapă verde tocată, usturoi verde tocat, o felie de pâine înmuiată în lapte, 3 linguri de pesmet mare, sare, piper. Am învelit totul într-un prapur de miel. După ce am scos drobul din cuptor, am mai aruncat peste el o mână de ceapă verde tocată și câtev fire de sparanghel. Noi ne-am obișnuit să-l mâncăm rece (e tare bun așa), dar e bun și fierbinte, cu mămăligă sau piure de cartofi. Dacă ai o trufă (sau pastă de trufe) cu care să amesteci piureul, ai dus masa la alt nivel. Dacă faci o salată din frunze verzi, ridichi și ceapă, cu un dresing simplu (apă, ulei, oțet, usturoi, sare și o idee de zahăr), ești numa’ primăvară-n blid.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Buna,
    Un gramaj pentru organe? Am cumparat un amestec de 500g de organe, nu stiu cum sa aproximez. Multumesc

  2. Pe vremea asta, de izolare, cam toti cautam retete, am cam devenit bucatari vrand-nevrand. Personal, am renuntat la drobul de la supermarket, fara prea mult gust in favoarea celui de casa. Multumim pentru reteta, o voi „implementa” si eu maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close