Am gătit pentru Liliac la Good Wine

158

World Trade Plaza, București. Un lobby de hotel, plin de oameni, plin de vin (am regretat că am mers cu avionul și nu cu mașina). Părea că oamenii mă cunosc (mulți dintre ei), părea că vinurile-mi sunt cunoascute (unele dintre ele). Fotografi, echipe de televiziune, Frații de viță de la TVR, Miki Alexandrescu fără formule, vinari celebri, somelieri la fel de celebri și bucătari de la televizor. Între ei, eu, invitat de Ioana Micu în numele producătorului Liliac de la Lechința. Misiunea mea: să gătesc trei feluri de mâncare pentru nou-lansatele vinuri Liliac (surpriză plăcută pentru mine dar trebuie să aprofundez, Ioana, înainte să pot vorbi despre ele cumsecade și fără să mă bâlbâi). Am convenit cu Ioana să fac piept de rață cu sos de fructe de pădure pentru rose, pește cu legume în plic pentru vinul alb și înghețată de banane cu mentă, asortată cu înghețată de vanilie, pentru Nectarul de Transilvania.

Am avut un demo reușit, mâncarea a iești repede și bună după standardele mele (deși predecesorii mei la standul gastro s-au cam întins la oale și era să pierd avionul spre Cluj din pricina asta), oamenii au stat la rând să guste (am făcut câteva zeci de porții mici) iar povestea despre vinurile de la Lechința a curs ca ele, vinurile. Mulțumesc pentru ocazie, Liliac. Pun aici câteva poze, restul vin într-un album pe pagina mea de Facebook dedicat manifestării. Să fiți sănătoși.

 

Join the Conversation

  1. La Lechinta se beau niste vinuri extraordinare acum ceva vreme. Dupa aceea podgoriile au fost vraiste. E bine ca acum a reinceput cineva treaba

  2. Lechinta de Bistrita Nasaud?

    1. Adi Hădean Author says:

      da

  3. Pieptul de rata (magret) se gateste putin in sange (saignant), precum beef steakul. Se bea de obicei cu un vin rosu – cu rose doar daca acesta e sec.

  4. Fain…deci la Lechința au nu numai lactate bune, au si vinuri bune! Bine de stiut :)

  5. la lechinta mi-am petrecut copilaria, de-acolo erau bunicii mei, incredibile vremuri, vinuri si livezi de meri :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close