Îmi amintesc cu drag zilele de weekend de când eram copil, în special cele de duminică, deoarece pe vremea aceea se lucra și sâmbăta, iar singura zi în care eram toți acasă era în ziua de duminică. Era singura zi în care stăteam toți la masă și bineînțeles că de fiecare dată mama gătea ceva special. Mi se părea cel mai frumos lucru din lume și îmi imaginam cum voi face și eu asta cândva pentru familia mea. A venit și acest moment pe care de altfel îl ador. În weekend îmi place să îi răsfăț cu cât mai multe bunătați și încerc să petrec timp cu fetița și în bucătărie. Așa că m-am gândit să pregătesc o rețetă pe placul ei: nuggets de pui. Desigur că i-a plăcut să mă ajute să îi modelăm în tot felul de forme de animale, pe care ulterior le-a mâncat și lăudat următoarele două zile. Sper ca această rețetă să fie o idee bună pentru o zi de relaxare împreună cu copiii.
Ingrediente nuggets de pui:
- 2 pulpe de pui dezosate (400 grame)
- 50 grame miez de pâine
- 5 grame sare
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură usturoi granulat
- 1 lingură sos Worcester
- Jumătate lingură ulei de susan
- 10 ml ulei măsline
- 2 ouă
- Făină
- Pesmet
Metodă preparare nuggets de pui:
Primul pas a fost să spăl, curăț și să dezosez pulpele de pui. Eu am păstrat și pielea, dar se poate elimina daca se dorește. Apoi le-am tăiat bucăți mici și le-am dat prin mașina de tocat de două ori astfel încât să fie foarte fină compoziția.
Apoi am pus într-un robot de bucătărie miezul de pâine pe care l-am mărunțit bine.
Peste pâine am adăugat carnea tocată, sarea, usturoiul granulat, sosul Worcester, soia, uleiul de susan și cel de măsline și le-am mixat aproximativ 5 minute, până când s-au transformat toate într-o pastă fină.
Am întins compoziția de carne pe un tocător pe care l-am înfășurat bine în folie alimentară.
Apoi a urmat partea mult așteptată: modelarea nuggets-urilor. I-am decupat cu niște forme de biscuiți pe care le-am găsit prin casă. Se pot tăia simplu pătrate, dreptunghiulare,rotunde cum e mai simplu pentru fiecare. Noi am făcut fluturași, ursuleți, inimioare, elefanți și hipopotami.
Apoi am trecut la partea cu prăjitul acestor nuggets. Am pus într-un castron cele două ouă bătute, într-un castron făină iar în altul pesmet amestecat cu parmezan (acesta este total opțional, mie îmi place gustul pe care îl dă preparatelor). Am trecut fiecare animăluț/nugget prin făină, ou și pesmet.
Le-am pus la prăjit într-o tigaie cu ulei, până s-au rumenit pe ambele părți.
Mod de servire nuggets de pui:
Pentru a servi acești nuggets de pui am pregătit o salată coleslaw: un sfert de varză roșie, un sfert de varză albă, 2 morcovi rași, 1 lingură de maioneză, sare, piper și un pic de oțet.
Deoarece este weekend am pregătit și câțiva cartofi prăjiți să servesc împreună cu puiul și salata. Rezultatul a fost cel dorit și am primit și un feedback pe măsură.
Poftă bună!
Foarte faina ideea cu formele. Voi incerca pentru prichindeii mei