Frigărui de pui și cartofi la cuptor – de weekend

688

 

frigărui de pui și cartofi la cuptor

Dacă data trecută v-am plimbat prin Italia cu rețeta de linguine cu salsiccia și broccoli, astăzi dăm o fugă până în însorită Grecia și pregătim frigărui de pui cu legume, un sos fresh de iaurt și mentă, cartofi la cuptor și lipii delicioase.

Ușor, ușor vine căldură, așa că weekend-urile sunt dedicate grătarelor, alături de garnituri care mai de care mai apetisante, o limonada aromată..definiția weekend-ului perfect, vă promit.

Iar daca nu aveți ocazia să pregătiți un grătar afară, vin cu o idee numai bună pentru voi și anume pregătirea frigăruilor la cuptor, alături de cartofi, în așa fel veți scuti și mult timp.

Hai să vă arat cum am pregătit acest prânz grecesc absolut delicios .

Pentru frigărui de pui, aveți nevoie de:

  • 500 grame piept de pui
  • jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei galben
  • câteva ciuperci
  • jumătate de dovlecel
  • cartofi
  • ulei de măsline
  • usturoi pudră, sare, piper, boia,chilli
  • câteva fire de mentă și mărar
  • iaurt grecesc
  • roșii cherry
  • castravete
  • brânză feta
  • lipii ( eu am folosit o varianta congelată de lipii grecești, pe care doar le-am încălzit și le-am tăiat în bucăți mai mici)

ingrediente pentru frigărui de pui

Mod de preparare Frigărui de pui:

Am început prin a tăia pieptul de pui, pe care l-am condimentat cu usturoi pudra, piper, boia și chilli și am pus și puțin ulei de măsline. Am amestecat totul bine și am lăsat 10 minute la rece.

Între timp m-am ocupat și de legume, pe care le-am tăiat în bucăți medii.

După cele 10 minute, am început asamblarea acestora pe bățul de frigăruie, în ordinea pe care o preferați.

Am așezat frigăruile pe hârtie de copt în tavă, iar lângă am pus și cartofii pe care i-am tăiat pai și i-am condimentat cu usturoi pudră. Am băgat tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.

frigărui pregătite pentru copt

Cât tava a stat la cuptor, am pregătit sosul de iaurt, salata și am încălzit lipiile.

Pentru sos, am amestecat 4 linguri de iaurt grecesc, cu usturoi pudră, mentă și mărar tocate mărunt, peste care am pus sare și piper.

sosul

Iar salata, a fost cât se poate de simplă și aromată : roșii cherry tăiate în jumătate, castraveți proaspeți tăiați cuburi, puțin mărar, brânză feta și ulei de măsline.

salata

Așa cum am spus și la început, lipiile sunt congelate, doar le-am pus în tigaie câteva minute pe fiecare parte până s-au încălzit, după care le-am tăiat în bucăți mai mici.

Pentru servire, am pregătit o tava pe care am așezat o hârtie de copt și am pus frigăruii, cartofii la cuptor, salata, sosul de iaurt, lipiile, iar pentru extra gust și decor am așezat jumătăți de lămâie, felii de ceapa roșie și pătrunjel.

O explozie de arome și gust bun, vă asigur că o să vă placă la nebunie.

servire frigărui de pui

Să nu uitați și de limonada lângă :)

Vă aștept și pe Instagram pentru mai multe idei.

Cu drag,

Ramona

Alte idei de frigărui, găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close