Plăcintă cu merișoare

553

Plăcintă cu merișoare

Într-o lume în care totul este pe fugă şi, mai ales după o săptămână plină de activităţi care mai de care, ne dorim un weekend cât mai relaxant, iar plăcinta cu foi este o idee de desert rapid şi delicios.

Orice desert face weekendul mai frumos şi mai relaxant, nu-i aşa?

Din cauză de timp şi pentru că pofticioşii din familie nu mai aveau răbdare, am ales pentru această reţetă foi de plăcintă integrale, din comerţ, dar nu congelate. Congelarea şi apoi decongelarea poate afecta calitatea foilor.

Pentru umplutura de mere cu merişoare am ales arome deosebite pe care le veţi regăsi în lista de ingrediente.

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă integrale
  • 50-100 gr merişoare
  • 1,5-2 kg de mere, cu cât mai multe cu atât mai gustoasă va ieşi plăcinta
  • 100 gr zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 25 gr scorţişoară
  • câteva păstăi de cardamom care se combină foarte bine cu scorţişoara
  • zeama de la ½ lămâie
  • 100-150 ml ulei
  • 25 gr unt pentru uns tava
  • zahăr pudră vanilat, la nevoie.

 

Cum  am început?

Am ales pentru acastă plăcintă mere roşii dulci tocmai pentru a folosi mai puţin zahăr, dar şi datorită merişoarelor.

Merele se spală, se dau pe răzătoare şi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.

Am pus merele împreună cu merişoarele în cratiţă, peste care am adăugat zahărul brun, zahărul vanilat, scorţişoara, cardamom şi, după preferinţe coajă de lămâie sau portocală, care vor potenţa gustul plăcintei. Am lăsat pe foc cam 15-20 min până când compoziţia a devenit cremoasă. Nu am pus făină în compoziţie , aşa cum mai procedează unele gospodine, pentru că părerea mea este că lămâia şi zahărul leagă foarte bine compoziţia.

compoziție

Cum am asamblat aceasta plăcintă cu merișoare?

Am aprins cuptorul la 180 de grade, am uns tava cu unt şi am început asamblarea.

Pe fiecare 3 foi unse cu ulei am pus compoziţia de mere şi merişoare pregătită mai sus, am rulat foile şi am continuat până am obţinut 3 rulouri pe care le-am aşezat în tavă şi pe care le-am uns desupra cu puţin ulei, sau puteţi folosi un amestec de unt topit cu ulei.

Introducem la cuptorul preîncălzit plăcinta pentru 40-50 min, în funcţie de cuptor.

Este de nedescris parfumul ce se răspândeşte în casă atunci când coacem această delicioasă plăcintă. Bucuria este şi mai mare când ştim că se apropie weekendul , iar pofticioşii din familie vor fi tare încântaţi.Chiar vă recomand să gătiţi alături de prichindei acest minunat desert.

asamblare plăcintă

Cum servim plăcinta cu merișoare?

După ce s-a răcit,tăiem plăcinta în forma dorită şi ornăm cu merişoare şi zahăr pudră, dacă doriţi.

Alături de un ceai de hibiscus, o carte şi de pofticioșii din familie ce poate fi mai relaxant?

servire plăcintă cu mere

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte rețete cu foi de plăcintă, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close