Dragilor, știu că de fiecare dată când vine sfârșitul de săptămână ne tot gândim și răzgândim la rețetele pe care le știm, încercăm să planificăm de fiecare dată ce facem de mâncare și, de asemenea, ne dorim să mai testăm și câte ceva diferit. Ei bine, aceste rulouri de lasagna sunt o rețetă de weekend, numai bună de preparat împreună cu familia. De această dată sper să vă surprind cu rulouri de lasagna, un fel de ragu de porc, cremozitate de la sosul bechamel și totul îmbrăcat în mozzarela și pesto. Partea bună la această rețetă este că are un gust cu totul wow, datorită tuturor acestor ingrediente, de asemenea se pot păstra pentru ziua de duminică la frigider, numai bine te mai bucuri puțin de aceste rulouri de lasagna cu carne și pesto.
Ingrediente pentru rulouri de lasagna cu carne și pesto
Pentru ragu de porc
- 250 g carne de tocată de porc
- 35 g ceapă
- 130 g morcovi
- 115g apio
- 25g pastă de roșii
- 3 g zahăr
- 110 g apă pentru sos
- 10 ml ulei de măsline
- 4 g sare
- 2 g piper
Pentru sos bechamel
- 300 g lapte
- 30 g făină
- 30 g unt
- 4 g sare
- 2 g nucșoară
- 6 foi de lasagna
- 66 g pesto
- 250 g mozzarela
Modalitate de preparare rulouri de lasagna cu carne și pesto
Ragu de porc:
Pentru început am tocat toate legumele pentru sosul de cărniță. Am început cu morcovii, ceapa și apio, toate tăiate cubulețe mici.
După ce am tăiat legumele, am pus uleiul de măsline într-o tigaie mai adâncă și am călit legumele timp de 15 minute, după care am adăugat carnea tocată și am separat-o în tigaie, ne dorim să fie cât mai separată nu să se lege, deoarece nu facem chifteluțe. Am călit totul împreună timp de 25 de minute, după care în ultimele 10 minute am adăugat pasta de roșii cu apă, sare și piper. Cât timp au fiert în aceste minute am amestecat ocazional, după care mixul a fost gata.
Sos bechamel:
Pentru sosul bechamel am luat o oală de inox și am pus untul în aceasta, la foc mediu. Am adăugat făina peste unt și am călit-o pentru câteva secunde, după care am pus laptele fierbinte treptat peste acestea, am amestecat cu un tel de inox. Sosul se îngroașă imediat, am adăugat sarea și nucșoara, acum sosul este gata.
Cum am montat aceste rulouri de lasagna cu carne și pesto?
La pasul următor, am fiert foile de lasagna exact cât scria pe ambalaj, timp de 4 minute. Astfel, acum am pregătit totul într-un vas termorezistent, am pregătit baza cu sos bechamel și am început să fac rulourile. Pe fiecare foaie am pus sos bechamel, ragu de carne și niște bucăți de mozzarela, le-am rulat și așa mi-au ieșit 6 rulouri în total. Cu sosul bechamel ce a rămas l-am pus deasupra, peste acestea, împreună cu pesto și restul de mozzarela.
Am pus totul la cuptor la 185°C timp de 15 minute și încă 10 minute la 200°C, căldură sus și jos.
Am lăsat rulourile la odihnit timp de 2 ore, daca doriți să le serviți calde puteți să o faceți, dar rulourile arată mai bine și sunt mai stabile după ce s-au răcit o perioadă.
Gustul acestora este unul foarte delicios, având atât de multe arome, o adevărată bucurie pentru papilele gustative.
Spor la gătit,
Alte idei de lasagna găsiți aici.