Plăcintă cu carne tocată – rețeta ideală de aperitiv

1.8K

Mă încântă tare idea aceasta de plăcintă cu carne tocată pentru că acest preparat poate fi servit și rece, ca un aperitiv. Cel mai bine i se potrivește acestei plăcinte, servirea fierbinte, la o masă la care stau oameni dragi, puși pe depănat amintiri și povești de viață. Se recomandă și un pahar de vin lângă, roșu poate.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne tocată

Pentru umplutură:

 • 1 kg pulpă de porc
 • 2 cepe
 • 3 morcovi
 • 100 ml bulion/ pastă de tomate
 • lingură sare
 • linguriță piper
 • un pic de ulei pentru călit
Ingrediente pentru umplutură

Pentru aluatul de plăcintă:

 • 700 grame făină
 • 7 grame de drojdie uscată
 • linguriță rasă de sare
 • 400 -500 ml apă călduță
 • 20 ml ulei sau 50 grame de făină pentru blatul de lucru
Ingrediente pentru aluat

Metoda de pregătire pentru plăcintă cu carne tocată

Cum am procedat pentru rețeta de plăcintă cu carne tocată, probabil că anticipați deja. Am tocat carnea, am curățat apoi legumele, le-am spălat bine și le-am tocat și pe acestea mărunt, dar se pot da și pe răzătoare, dacă doriți. Am pus o tigaie pe foc, am pus uleiul la încins, iar când uleiul s-a încins destul am adăugat legumele. Am lăsat legumele să se călească bine și am adăugat și carnea. Le-am lăsat pe foc 30 de minute bune. Spre final am adăugat și bulionul și condimentele și le-am mai lăsat pe foc până s-a evaporat toată apa.

Pregătire ingrediente

Cât timp ragu pentru plăcinta cu carne tocată era pe foc, m-am apucat de aluat, care este un aluat simplu de pâine. Am cernut făina într-un bol, am făcut o scobitură în mijlocul grămezii de faină și am pus acolo plicul de drojdie și un pic de apa caldă (am lăsat drojdia un pic până s-a dizolvat). Când drojdia s-a dizolvat am adăugat și sarea și am început să frământ până ce compoziția s-a omogenizat și a luat forma unui aluat de pâine. Am lăsat aluatul la dospit, într-un loc cald și l-am acoperit cu un prosop curat.

Aluat pentru plăcintă cu carne tocată

Când sosul a fost gata, am oprit focul și l-am lăsat la răcit câteva clipe. 

Cum am asamblat plăcinta cu carne tocată?

Aluatul meu s-a dospit destul de repede, l-am scos pe blatul de lucru și l-am mai frământat puțin. Am obținut un aluat care cântărește aproximativ 1100 grame, pe acesta l-am împărțit în două bucăți, una de 700 de grame, aluat pentru partea de jos a plăcintei și 400 grame pentru capac. Am întins prima parte, am pus-o în tavă și am pus compoziția de carne tocată în tavă, am distribuit sosul pe toata suprafața tăvii.

modalitate de asamblate plăcintă cu carne tocată

Am întins și bucata cu numărul 2 de aluat și am pus plăcinta cu carne tocată la cuptor. Cuptorul preîncălzit la 170 °C, timp de 35 de minute.

plăcintă cu carne tocată

Plăcinta a fost gata și vă mărturisesc că nu a rezistat mult. Poftă bună!

Ionela.

Găsiți aici alte idei de rețete aperitiv.

Join the Conversation

 1. Molnar-Kovacs Viorica says:

  Multumesc pentru reteta!Sigur an sa o incerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close