Ficat de pui cu ceapă și paste

1.4K

Dacă nu m-ar zgâria pe creier diminutivele și dacă mi-ar păsa mai mult de Google decât de creierul meu și de ochii voștri, aș numi postarea asta „ficăței cu ceapă”. Am văzut că se cam caută. Nu prea înțeleg de ce da’ în fine, nici nu-i treaba mea. Postarea asta e în draft de cel puțin cinci luni, aporpe că am uitat de ea. Azi am redescoperit-o și mi-am zis că n-o fi foc să o fac publică. În fond, toți mâncăm, măcar din când în când. Chiar și ficat.

 

O ceapă, 250-300 de grame de ficat de pui, spălat și curățat de pielițe, pătrunjel verde, proaspăt și o cană de roșii pasate. Și pastele. Cam astea-s ingredientele.

Ceapa cuburi, ficatul, o parte din pătrunjel, o lingură de apă și doi stropi de ulei merg în aceeași tigaie (între timp pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj).

 

După ce se înmoaie ceapa și se colorează ficatul (adică după 7-8 minute), puteți pune roșiile în tigaie. AMai țineți tigaia pe foc 6-7 minute, presărați puțină sare la urmă, puțin piper și cam atât.

 

Amestecați pastele cu sosul și cu ficatul. E cam gata. E cam simplu.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Simplu si foarte bun. Reteta asta am facut-o si eu :)
    P.S.: Ai fost genial la faza cu ficateii si google-ul si meriti toata admiratia pentru asta. Subscriu total!

  2. Ficatei de puisor cu cepica….:-)

  3. Antohi Melania says:

    Arata bine, am sa incerc reteta.

  4. Am incercat aceasta reteta, iar fata mea care nu mananca de obicei ficatel ( sac ) a lins farfuria! Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close