Rețete pentru Paști

476

E din nou acea perioadă a anului în care nu știu sigur dacă să spun Paște sau Paști. Nu-i bai, noi să fim sănătoși. Nu o să gătesc în perioada asta, mă fac musafir la mama o zi apoi călător prin România pentru alte zile, deci nu-i musai să stau lângă oale. Dacă aveți nevoie de rețete pentru masa de Paști (Paște?), găsiți aici câteva. Am tot gătit în anii trecuți. Pozele nu-s cele mai grozave dar sunt convins că o să înțelegeți rețetele și că o să vă fie de folos. Să fiți sănătoși.

Găină umplută. Pentru cei care nu suportă mielul.

Drob.

Pască. Pentru tradiționaliști.

Frigăruile de miel cu hummus. Pentru cei care vor să încerce altceva.

Ar mai fi. Miel umplut. O salată de primăvară (video). Canapele cu salată de ouă (precis vă rămân ouă fierte zilele astea). Cozonac în mai multe variante: așa, așa, așa(video). O tartă. Sau altă tartă. Mai dați o raită pe la „dulciuri” pentru câteva rețete de dulciuri mai ușoare. Sper că v-am fost de folos.

Join the Conversation

 1. Bun eşti la casa omului – ieri am crezut că-mi crapă capul încercând să compun meniul de Paşte/Paşti (şi eu am aceeaşi dilemă :) )
  Sărbătoare cu lumină şi bucurie!

 2. Citeam pe undeva pe un site ceva despre sarbatoarea Pastilor. Si am dat peste un articol in care se explica de ce e corect Pasti(Sfintele Pasti) si nu Paste(nu mai tin minte, nu asta era ideea). Partea amuzanta era, desi articolul specifica clar ca se numesc Pasti, in meniul site-ului de sarbatori statea triumfator cuvantul Paste :))

 3. iti doresc un Pasti cat mai fericit alaturi de familie.Paste Fericit

 4. Sarbatori Fericite! (ca sa evit utilizarea cuvantului pe care nici eu nu stiu exact cum sa il folosesc corect – Pasti sau Paste) Si multe multumiri pentru inspiratie!

 5. Corecte ar fi amândouă, dar prima formă apărută este cea de „paști” ca plural cuvântului „pască”, provenit din latino-bizantino „pastihae”, care la rândul lui a fost împrumutat din ebraică, acolo figurând ca „pesah”. A doua este cea de „paște”, apărută evident din dorința de a găsi forma de singular a cuvântului „paști”. O istorie și o evoluție oricum bulversantă pentru mintea mea de semiprofan al etimologiei vocabularului limbii române. ;)) Altfel, contează mai mult fericirea din familie și satisfacția de pe masă. :) Sărbători fericite Adi!

  1. Adi Hădean Author says:

   Mulțumesc frumos:)

 6. adi, ai cam intarziat cu meniul sa stii – iti doresc sarbatori linistite si fericite cu familia ta

 7. Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!

 8. Paste fericit alaturi de cei dragi!
  Hristos a inviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close