Dragii mei, oameni buni, rețeta de astăzi este una simplă, că nu-mi place să mă complic, dar poate fi pregătită, foarte bine, și pentru masa de sărbători. Un pui întreg garnisit frumos cu legume, condimentat cum se cuvine, aromat și copt timp îndelung, cu o culoare îmbietoare, este o alegere extrem de reușită, mai ales dacă avem și oaspeți la masă. Iar dacă puiul pe care-l alegeți este unul de familie bună, ca de pildă cel de la Familia Safir, Zdravăn Moldovenesc, pe numele său, atunci aprecierile din partea celor dragi nu vor întârzia să apară. Nu mă mai lungesc, nu mai trag de timp, iată-ne la un nou episod din seria Farfurii Curate.
Pentru rețeta de astăzi aveți nevoie de:
- Un pui întreg Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir
- Usturoi copt și zdrobit cu puțin ulei
- Amestec de condimente: piper, turmeric, curry, sare
- Usturoi
- Morcovi
- Ceapă verde
- Ceapă albă
- Unt
Cum am pregătit puiul pentru copt
Înainte de orice, m-am aprovizionat cu un Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir, puiul lor cu creștere lentă, pe care, după ce l-am scos din ambalaj, am început să-l pregătesc astfel: l-am masat bine de tot cu usturoi copt și zdrobit cu puțin ulei. Am făcut asta atât pe exteriorul pielii, cât și sub piele. Voi avea un pui aromat din cale-afară. Peste stratul de usturoi copt am adăugat un alt strat zdravăn de mirodenii, cele pe care le găsiți în lista de ingrediente.
După ce am terminat de masat puiul pe toate părțile, chiar și la interior, l-am umplut cu usturoi, morcovi, ceapă verde și ceapă albă, apoi l-am îmbrăcat, să zic așa, cu hârtie de copt și l-am băgat la cuptor, la 180 de grade Celsius, unde-l las să se gătească timp de aproape 2 ore.
Îl verific după prima oră de coacere și văr apoi cât îl mai las la cuptor. E gata când temperatura din partea cea mai groasă a pieptului are undeva la 72 de grade Celsius.
Îl ung bine cu unt gras și e gata de servire.
Mai jos găsiți și varianta video a acestei rețete.
Să fiți sănătoși!
Alte rețete cu produse de la Familia Safir găsiți și aici.