Pași mici: primul semimaraton

240

Mi-am propus ca până la vârsta de 40 de ani să alerg la cel puțin un maraton. Toată distanța. Am început să mă pregătesc, nu foarte serios, încă de acum trei ani. Prin „nu foarte serios” puteți înțelege că am alergat peste 1000 de kilometri și am pedalat aproximativ 5000 de kilometri în tot acest timp. Poate pare mult dar nu-i, oamenii care câștigă competiții de felul acesta, se antrenează mult mai mult și mult mai organizat decât am făcut-o eu. Nu mi-am propus să câștig un maraton, doar să-l alerg de la un capăt la celălalt, să ne înțelegem. Azi am început drumul spre primul meu maraton. Am alergat în proba de semimaraton (21,9 km), la Maratonul internațional Cluj, organizat de Runners club. Am parcurs distanța în 2 ore, 15 minute și câteva secunde. A fost o bucurie, cu atât mai mult cu cât am luat decizia de a alerga în competiția aceasta abia acum 10 zile, lămurit de Cristian Bondor și de cauza pentru care mi-a propus să-l însoțesc în această cursă.

maraton

maraton

maraton

Nu știu cum au văzut alții evenimentul de azi, eu l-am văzut așa: bine organizat, poate nu suficient de promovat. Poate noi, societatea clujeană, nu suntem pregătiți încă pentru civilizație prin sportul de masă. M-am bucurat până la lacrimi când am văzut că la start s-au adunat peste 1000 de participanți, m-am întristat până la altfel de lacrimi când am văzut cât de puțini oameni au ieșit pe străzi să vadă cursa, să încurajeze sportivii, să facă lucruri pe care oamenii din țările prin care am mai văzut eu competiții (Marea Britanie, Franța, Spania) le fac atunci când în orașul/satul lor se petrec lucruri care fac bine comunității.

clovn

maraton

maraton

maraton

maraton

maraton

Una peste alta, închei ziua bucuros, cu o înghețată de casă a cărei rețetă o veți primi mâine și cu satisfacția de a fi început bine marșul meu spre maraton. Să fiți sănătoși. Felicitări participanților, felicitări și mulțumiri organizatorilor. Mulțumesc pentru poze, Tiberiu și Sonia.

Join the Conversation

  1. Felicitari pentru cursa!

    London Marathon se intampla de 33 de ani…sa fim ingaduitori, sunt convinsa ca de la an, la an, o sa fie tot mai bine si clujenii vor participa mai activi ca suporteri.

  2. azi am alergat si eu ca de obicei pe pista din Babes , si a fost asa putina lume…probabil ca toti cei care alearga de obicei acolo, au fost cu tine la maraton, iar cei care nu au fost, te-au insotit cu gandurile bune, sa fii sigur de asta!!!!!!
    inclin sa cred ca noi clujenii nu suntem foarte vocali, dar avem suflete mari, de asta nu am iesit pe strazi, si de aici din spatele windows-ului, sau de pe alte ferestre, de pe toate stadioanele unde respiram, ti-am tinut pumnii fara tam-tam, atat tie cat si tuturor participantilor! Chapeau, orice ai face Adi Hadean!

  3. Imi place foarte mult ca promovezi un mod de viata sanatos si te implici mereu in actiuni care au si un caracter educativ.

  4. Pentru mine nu conteaza ca nu ati avut,,galerie,, la maraton ci conteaza oamenii care au participat. Si ,,de ce ,,au participat !Pentru sanatatea lor, pentru a fii mereu tanar . BRAVO LOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close