Cum de multe ori mai rămân ouă fierte după perioada sărbătorilor, m-am gândit să vă întâmpin cu o idee pentru a evita risipa alimentară, astfel un sandwich cu ou fiert și sos olandez poate părea o idee chiar bună, deosebită și gustoasă. Cum vestitul ou Benedict conține ou poșat, de această dată l-am înlocuit cu oul fiert. De asemenea, puteți adapta acest sandwich și în funcție de ce aveți la momentul respectiv în frigider, poate aveți o salată diferită sau o altfel de șuncă, depinde de fiecare. Poate vă întrebați ce am făcut cu albușurile crude rămase de la sosul olandez- unde avem nevoie de gălbenușuri? Nu am făcut risipă de albușurile rămase, ci le-am încorporat într-o bezea coaptă deasupra unei plăcinte cu mere, a fost delicioasă.
Sper ca v-am făcut curioși și vreți să încercați și voi rețeta de sandwich cu ou fiert și sos olandez. Ca de obicei, toate detaliile sunt mai jos.
Ingrediente pentru Sandwich cu ou fiert și sos olandez (2 porții)
Pentru sandwich:
- 2 ouă fierte
- 2 chifle de pâine
- 4 felii de șuncă presată de porc
- O crenguță de roșii cherry
- Aprox. 20 g de rucola sau orice salată
Ingrediente pentru sosul olandez:
- 2 gălbenușuri crude
- 60 ml de unt fierbinte (85% grăsime)
- Un praf de sare și piper
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- Ceapă verde
Metoda de preparare sandwich cu ou fiert și sos olandez
Pentru prepararea sosului olandez am avut nevoie de un chopper cu ajutorul căruia am pregătit sosul. Am pus în chopper gălbenușurile crude și zeama de lămâie, am mixat riguros, după care în fir subțire am adăugat untul fierbinte (l-am încălzit la microunde, la putere maximă timp de 1 minut si jumătate).
Am continuat să mixez, până când am pus tot untul și sosul are acum o consistență cremoasă, la final am adăugat sarea și piperul.
Pentru asamblarea acestui sandwich am tăiat chifla de pâine un pic mai sus de jumătate și am prăjit-o pe partea tăiată, la fel am prăjit puțin și șunca de porc. Astfel, pentru început am dat puțin chifla cu sos și am pus șunca peste aceasta, rucola, ouăle fierte, sosul olandez și ceapa verde deasupra. În farfurie am adăugat și roșiile.
Poate părea o treabă destul de simplă, dar vă spun sincer că acest sandwich chiar are un gust deosebit și mai ales cremos de la sosul olandez. De altfel, celelalte jumătăți rămase nu le-am risipit, se mai pot face niște sandwich-uri cu ele.
Numai bine și spor la gătit,
Găsiți aici alte propuneri faine de sandwich-uri.
Multumesc pentru reteta.Am s-o incerc samnata dimineata.