Pâine împănată – o gustare pe placul tuturor

407

Cu leurda pe ultima sută de metrii e și păcat să nu o folosim de câte ori avem ocazia. Vin spre voi cu o propunere de pâine împănată, pentru că mi se pare o rețetă foarte ușoară și ușor de iubit și de savurat. Poate în curte într-o zi liberă sau poate la picnic împreună cu familia sau cei apropiați. Acest preparat ne dă timp să ne bucurăm de vremea bună și de o poveste lungă până în miez de noapte. Așadar, pentru voi astăzi, pâine împănată cu tot felul de bunătăți.

Pâine împănată

Ingrediente pentru pâine împănată:

 • pâine de 500 grame
 • 200 g cașacaval
 • 150 g pasta de slănină cu leurdă sau unt
 • 200 g pecie de porc afumată
 • linguriță  busuioc

Cu ce am servit pâinea împănată:

 • 200 g roșii cherry
 • lingură ulei de măsline
 • Un praf de sare
 • ½ linguriță busuioc

Am mai servit pâinea împănată și cu:

 • Salată de topinambur murat/ salată de murături
I gradient pentru pâine împănată

SFAT: Cine se trezește de dimineață ajunge la piață!

Cum am pregătit ingredientele pentru pâine împănată:

 Am cumpărat o pâine din piață, pentru că nimic nu se compară cu o pâine proaspătă. Am tăiat fâșii jumătate din cantitatea de cașcaval, iar cealaltă jumătate am dat-o pe răzătoare. Apoi mi-am pregătit restul ingredientelor și am început să lucrez după cum urmează.

Am tăiat pâinea cu un cuțit pentru pâine, nu am tăiat până jos, am avut grijă să mă opresc la bază pentru a evita destrămarea.

Pregătire ingrediente
Metoda de împănare

După ce am tăiat pâinea, am luat un cuțit pentru uns și am uns cu crema tartinabilă de slănină cu leurdă fiecare crestătură.

metoda de împănare

Îndată ce am terminat de uns pâinea am început să o împănez cu bucăți de cașcaval și apoi cu feliile de pecie, le-am rulat frumos pentru a intra cât mai bine în pâinea crestată.

pâine împănată

Ultima etapă pentru prepararea acestei superbe pâini împânate: cașcavalul ras – am presărat deasupra cașcavalul ras și linguriță de busuioc. Acum pâinea mea împănată arată ca un ghiveci frumos cu flori și miroase a leurdă.

Coacere pâine împănată

Am tapetat cu hârtie de copt o formă rotundă (am tapetat-o bine, cu multa hârtie), am pus pâinea în formă și am pus totul la cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 30 minute.

pâine împănată

Cam așa arată pâinea mea împănată cu tot felul de bunătăți. Bineînțeles ca se poate umple cu orice altceva e pe gustul vostru, trebuie doar să vă puneți imaginația în mișcare.

Pe data viitoare,

Ionela.

Aici găsiți alte idei de gustări.

Join the Conversation

 1. Minunata! Multumesc pentru idee si reteta! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close