Ana has apples. Stuffed apples.

311

I was in the mood for cheap, healthy and clean desert, with vitamins, no dough, no flour and no sugar. An I made it. Like this:
I went to the market place and chose a kilogram of apples, the unwaxed, beautiful and healthy type, with a black spot here and there.

mere_umplute_001.jpg
I removed the core and the seeds of the apples.
mere_umplute_002.jpg
I stuffed the apples with pineapple from compote and with honey. I sprinkled some cinnamon over the honey. I placed the apples in a tray in which I poured pineapple juice and I put it into the oven, for a quarter of an hour at 200 degrees Celsius.

mere_umplute_004.jpg
I chose to keep the apple skins on in order to protect them and prevent losing too much of their juice. It’s also tasty.
mere_umplute_009.jpg
I complemented the flavor of the desert with cream, an experimental vanilla sauce (this is where you draw the conclusion that I won’t be posting the recipe any time soon) and with forest fruit jam. And a bit of cocoa (this was more for image than for taste).
mere_umplute_017.jpg
The basil leaf was an inspired choice. I could have chosen a leaf of mint, but it wouldn’t have made such a great match with the cream and the flavor of the pineapple.

mere_umplute_016.jpg
Come on, one last look and it’s done :-).
mere_umplute_015.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ana are mere. Umplute.

0

Am avut poftă de un desert ieftin şi sănătos şi curat şi cu vitamine şi fără aluat şi fără făină şi fără zahăr. Şi am făcut. Uite aşa:
Am mers la piaţă şi am ales un kilogram de mere, din acelea neceruite, frumoase, sănătoase, cu câte un punct negru pe ici-pe colo.

mere_umplute_001.jpg

Am scobit merele şi le-am scos sâmburii, cu tot cu lăcaşurile lor.

mere_umplute_002.jpg

Am umplut merele cu ananas din compot şi miere. Am presărat puţină scorţişoară deasupra mierii. Am aşezat merele într-o tavă în care am pus sucul de ananas şi am dat tava la cuptor pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius.

mere_umplute_004.jpg

Am ales să păstrez coaja merelor pentru a le proteja şi pentru a nu pierde prea mult din sucul lor. Şi e şi gustoasă.

mere_umplute_009.jpg
Am completat aroma desertului cu smântână dulce, un sos de vanilie experimental (de aici trageţi concluzia că nu voi posta reţeta lui prea curând) şi cu gem din fructe de pădure. Şi cu puţină cacao (asta mai mult pentru imagine).

mere_umplute_017.jpg
Frunza de busuioc a fost o alegere inspirată. Puteam să pun mentă dar cred că nu s-ar fi potrivit atât de bine cu smântâna dulce şi cu aroma ananasului.

mere_umplute_016.jpg
Hai, încă o privire şi gata :-).

mere_umplute_015.jpg

Join the Conversation

  1. Un asemenea desert este delicios! A mea sotie face din cand in cand asa ceva, doar ca ea le umple cu nuci, migdale, eventual putina dulceata acrisoara, pe langa miere si scortisoara.

  2. adi hadean says:

    nu-i rau :-)

  3. aaaaaaaaa, ce usor! Ma duc sa fac…. :)

  4. uite ca ma apuc maine sa fac desertu asta…ca m-ai innebunit de tot.
    ieri m-am facut ca nu observ pizza aia feroce…da' ghici la ce ma gandeam azi, pe la ora amiezii?
    ei, ai ghicit….:))

  5. adi hadean says:

    nina: a ieşit? :-)
    inah: :-)))

  6. Lucia Verona says:

    Daaa… poza arată minunat. Se simte pînă aici aroma de scorţişoară…

  7. adi hadean says:

    lucia, a fost buuun, foarte buun :-)

  8. pai si in tava se pune numai siropul din compot si atat? daca pun hartie de copt ce se intampla?

    1. Adela, nu se întâmplă nimic rău dar dacă pui hârtie de copt, nu mai e nevoie să pui sirop în tavă:-)

  9. waw…acum am citit retzeta…suna provocator…si cred k e super gustoasa…ma gandesc sa o pregatesc si eu:)

  10. te-am descoperit de 3 zile si in fiecare zi fac o reteta ..super..aseara am facut merele astea si au iesit perfect…multam ca le arati

    1. Mika, ma bucur ca gasesti lucruri de folos aici:-)

  11. Mmmmmm….ce buuuuun!
    Unde esti copilarie? Mancam paine cu unt si magiun, orez cu lapte si…mere coapte cu nuci si miere…asa facea mamaia mea….
    Bravo Adi, imi place mult „curatenia” retetelor tale!
    Cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close