Grătar de 1 Mai – aveți de unde alege

200

Singurul lucru cu adevărat neplăcut la ziua asta de 1 Mai e că de data asta pică Duminica. Sigur, optimiștii vor putea trece ușor peste asta, antrenându-se azi și mâine, pentru a începe ziua de 1 Mai pe jumătate plini de…bucurie și entuziasm. Pentru pesimiști am un singur gând: 1 Mai vine și la anu’ cu un pic de noroc, și o să fie într-o Marți. Pentru noi toți am mai multe gânduri legate de grătarul de 1 Mai, care, în conformitate cu știrile de la televizor, e un fel de sfântu’ potir , toată lumea-l caută, toată lumea vrea să pună ceva pe grătar cu ocazia muncitoreștii zile, toată lumea vrea măcar mici, măcar ceafă la grătar, măcar niște ciocănele pe disc (în zonele în care în trecut se făcea agricultură și până într-o vreme au existat tractoare care să poată rămâne fără discuri).

Nu știu dacă o să grătăresc de 1 Mai (nu mi-am propus, mi s-a propus, sper să ajung) dar știu sigur că pot să vă ajut cu câteva idei. Așa că, pe lângă pozele de mai jos, o să vedeți și niște linkuri spre postări cu grătare în mai multe feluri, din mai multe cărnuri.

Dacă vreți ceva oriental, postarea cu kafta și hummus.

Bomba grill. E periculoasă rău, recomand să faceți așa ceva doar o dată pe an.

Dacă vă tentează vițel la grătar, aici aveți o idee. Aici, o altă idee.

Pentru iubitorii discului, o rețetă cu plătică. Se poate aplica și la alți pești.

Nu știiu cum stați voi, dar mie-mi place grozav de tare puiul la grătar.

Pun pariu că mai găsiți și miel pe undeva. Pun pariu că unora dintre voi le place mielul la grătar.

Coastele pe grătar ar putea fi o alegere bună.

Dacă veți cerceta puțin capitolul „uscături” de pe acest blog, veți mai găsi cel puțin alte zece feluri în care poți frige carnea pe grătar.  Să fiți sănătoși și să vă bucurați de episodul din Cook’nRolla pus online cam acum un an, pe vremea asta. Să fiți sănătoși.

Ep.4 Gratare de 1 Mai – Cook’n Rolla

Vezi mai multe video din divertisment

Join the Conversation

 1. Anu’asta, de 1 Mai e si Ziua Muncii si Ziua Rasului, uite http://www.lecturirecenzate.ro/2011/04/28/ziua-rasului-de-ziua-muncii-facebook-la-romani/ . Asa ca pica foarte bine gratarele astea, sa avem pe langa ce sa radem si sa ne veselim !

 2. Singurul lucru neplacut de1 mai, dupa parerea mea, este mizeria care ramane la iarba verde.
  Acest mesaj ar trebui lipit din 10 in 10 m, poate se intampla o minune si nu vor arunca gunoaie:(
  „Esti ceea ce lasi in urma! Gunoi nu este acela care ramane pe iarba dupa gratar. Gunoi este acela care l-a lasat acolo. Cand iesi la iarba verde, ai grija sa ramana verde!”

  In rest, gratarele tale arata fantastic!:-)))

 3. adihadean Author says:

  sanda, ai dreptate, dar eu presupun că nu mă adresez gibonilor:). dar da, ai mare dreptate.

 4. :) cu siguranta ca nu lor te adresezi…incerc si eu sa public peste tot, ma doare sufletul de ce vad in natura si sper ca noi, cei care nu suntem giboni, putem sa-i educam, sa-i tragem de maneca si sa le aratam ca nu-i bine ce fac.
  Sa ma scuzi ca m-am varat, cu tupeu, in subiectul tau:-))

 5. Moamaaa cum arata bomba aia!

 6. Se anunta un weekend ploios, asa ca iesiti si alungati ploaiaaaaaaa! Pofta mare la mici, ca de sarmalute, fripturi si cozonaci nu mai e loc! Hihihi

 7. Valentino says:

  Mersi Adi . Genial. Am inceput 1 maiul de azi (vineri) si chiar aveam nevoie de niste idei pentru gratare . Am cautat sos jack daniels pentru ca mi-a lasat gura apa postarea ta mai veche, dar din pacate nu am gasit nicaieri in Constanta… in schimb am de gand maine sa improviez. Am gasit pe site-ul lor cam ingredientele din care e facut . . .nu le am pe toate dar vom vedea ce iese la gratarul de maine. Numai bine

  1. Valentino, se gasesc in ro in Selgros, Carrefour sau poti comanda online…. Nu spun la ce adresa :-)

 8. sper ca au luat aminte cei care au iesit azi la gratare :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close