Mușchi de porc cu mascarpone și trufe

290

Asta-i o mâncare ușor fițoasă și poate mai scumpă decât ar trebui să fie (dacă intrați aici destul de des, cunoașteți părerea mea despre trufe, adică-mi plac, sunt minunate dar un pic nejustificat de scumpe). Am făcut-o fără multă judecată anterioară când am filmat la Marius Tudosiei și a ieșit grozav de bine, dovadă a faptului că o improvizație bine făcută poate fi uneori mai bună decât un plan prost (sau așa ceva, săriți peste filosofie și treceți la mâncare, vă rog). O să vedeți mâncarea asta filmată-n detaliu la finalul săptămânii pe Digi24. Eu vreau azi doar să vă fac poftă.

Am luat un mușchiuleț de porc pe care l-am scăldat în zeamă de lime și l-am lăsat să stea așa cam o oră. Am tăiat carnea în rondele groase de un centimetru și jumătate pe care le-am învelit apoi în fâșii de bacon. Am fixat fâșiile cu o frigăruie. Am pus fiecare bucată de carne în tigaia grill (folosiți un grătar sau o tigaie antiaderentă, e la fel de bine). Am fript carnea trei minute pe fiecare parte.


Aici intră-n scenă trufele. Negre de data asta.

Ori date prin răzătoare, ori făcute felii fine cu un cuțit pentru curățarea legumelor.

Amesteci trufele cu două linguri de mascarpone și una de ulei de măsline extravirgin. Pui binișor sos din acesta peste carnea caldă. Sosul se înmoaie, trufa începe a împrăștia aromă, chimia-i realizată, poți mânca. Să fii sănătos.

 

Join the Conversation

  1. Sa notam cu sosul ala cu trufe noi l-am mentionat drept „Abramovici style” :)))

    1. Adi Hădean Author says:

      eh, ne mai alintăm:))

    2. daca nu noi, atunci cine?! :))

  2. Mihaela says:

    Coucou!Ce trufe superbe!Miam,miam,absolut incantatoare,uf ,mi-ati facut o pofta!Aveti perfecta dreptate,sunt extrem de scumpe.Eu nu imi permit decat de Craciun,cand e sezonul lor,cele perigourdine sunt bune tare,aromate si dau un gust excelent sosului.Iartati-ma ca va scriu asta,poate nu am acest drept,dar eu nu le-asi fi gatit cu mascarpone.Uf,va rog sa nu o luati decat ca o simpla remarca,dar trufa e prea nobila pentru un simplu mascarpone.Trebuie bine pretuita,stinsa in cogniac sau un excelent porto,si adaugata neaparat la un fois gras crud,de sud est neaparat.Asa incepe sa-si dea aere de regina,ca asta e!Iertati-ma inca odata pentru indrazneala si va doresc sa fiti sanatos si sa ne mai gatiti!Va asteptam cu retete de vara!

  3. virgil says:

    Super ! Dar daca nu avem trufe , putem sa ne mai jucam? Imi place ideea cu muschiuletul fragezit in lime, felul pezentatrii, cred ca putem folosi o reteta si daca nu avem un component scump sau greu de gasit…adaptam, inovam , gatim pentru preteni,,,trecem noi si prin criza asta!!! Multumim !

  4. Mihaela, eu cred ca din cand in cand meritam si cate o escapada din asta, mai putin ortodoxa. Si, uneori, lucrurile astea te fac sa te simti mult mai bine! :)

  5. buna adi unde se gasesc trufe si cit ar costa vreo 4 trufe reteta suna interensat scuzama ca intreb imi plce sa gatesc si sa incerc ceva nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close