Întotdeauna mi s-au părut interesante contrastele în farfurie; fie între gusturi, culori sau texturi. Combinația mea preferată este crocant – fin. Vânez deserturile de acest gen și încerc să le așez și eu pe masă, când am ocazia.
De aceea pentru tema acestei săptămâni m-am orientat către un foietaj crocant, alături de o cremă fină cu mascarpone.
Pentru foietaj am folosit 250 de grame de grăsime animală, pe care am amestecat-o cu jumătate de cană de făină. Cu acest amestec am uns straturile aluatului pentru prăjitură.
Pentru acesta am combinat 300 de grame de făină, 2 linguri de oțet, 2 gălbenușuri și o ceașcă de apă minerală. L-am lăsat puțin deoparte după frământare, apoi l-am întins la foaie subțire. Am uns foaia, după care am împăturit-o, repetând acest proces de 3 ori. După fiecare ungere cu grăsime, l-am dat la rece aproximativ 20 de minute.
După ultima răcire, am întins aluatul bine, într-o foaie de aproximativ jumătate de centimetru și am tăiat cercuri pentru prăjitură. Le-am copt la foc iute pentru câteva minute, până s-au desfăcut ușor și s-au rumenit.
Pentru cremă am folosit 200 g de mascarpone, mixată cu o lingură de suc de portocale și puțină coajă, jumătate de linguriță de pudră de ceai verde, jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras și o lingură de zahăr pudră.
A ieșit fix combinația mea preferată: cremă fină și aluat crocant.
Text&Foto: Aura Crăciun
Bake-Up Artist
Cât de bine arată! Și cred că e delicioasă. Mulțumesc pentru rețetă!
Foarte creativ si tentant. Yummy :)
Mai exact, ce grasime animala ati folosit la foietaj?
Osânză :)
Cum ați împăturit aluatul? Care este procedeul și în cate părți?