Pavlova de primăvară

612

Ca în fiecare an, am așteptat cu sufletul la gură perioada călduroasă, cu fructe în grădină, legume și multe bunătăți. Deja ideile în bucătărie au devenit mai diverse, având la dispoziție ingrediente proaspete, voie bună, flori și primăvară. În ton cu vremea de afară este și rețeta pe care am făcut-o pentru această temă, un desert delicat și ușor de făcut, floare la ureche. pavlova

Pavlova se bazează pe o bezea coaptă la foc foarte mic, pe care am combinat-o cu frișcă, cremă de lămâie și căpșuni proaspete.

Am făcut bezeaua din 5 albușuri, separate cu grijă, 200 grame de zahăr și o lingură de amidon.

pavlova

Am bătut albușurile spumă, apoi am adăugat zahărul, am mixat până a devenit o spumă fermă și spre final am adăugat amidonul. Am întins o foaie de copt în tavă, am așezat bezeaua în formă de cercuri și apoi am copt la foc foarte mic, aprox. 80-100 de grade, pentru aproape o oră.

pavlova

pavlova

Cât bezelele au stat în cuptor, am făcut crema de lămâie din: sucul și coaja de la 3 lămâi, 3 gălbenușuri, 50 g unt, o ceașcă de zahăr și puțină vanilie. Întâi am amestecat într-o cratiță sucul și coaja de lămâie, am adăugat gălbenușurile și am amestecat bine. Am pus cratița în baie de aburi și am adăugat zahărul, untul, ținând focul mic și amestecând continuu, cu telul.

pavlova

După ce s-a topit complet zahărul, eu am schimbat cratița, pentru că am strecurat crema în cratița nouă și am mai lăsat crema pe foc mic încă aprox. 10 minute, amestecând constant, până s-a îngroșat puțin.

pavlova

După ce s-au copt bezelele, le-am lăsat să se răcească în cuptor, timp în care am bătut 200 de mililitri de frișcă nebătută, pentru a decora bezelele.

Îmi place mult acest desert, pentru că este delicat, moale la interior și crocant la exterior. Iar combinația cu fructe a completat peisajul foarte bine.

pavlova

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

 1. Niciodata nu imi iese bezeaua, da niciodata:))), dar uite ca voi incerca si reteta asta!

  1. Nici eu nu am făcut de foarte multe ori. Trebuie să respectați câțiva pași cheie: Separați albușurile foarte foarte bine, orice urmă de gălbenuș poate strica bezeaua + focul mic :) Să ne spuneți dacă vă iese această rețetă!

 2. Radu-Mihai says:

  OffTopic: Felicitari pentru MEATic si multa bafta! Sper sa rezisti cat mai mult pe piata si de abia astept sa-ti fac o vizita; mi-ar face placere sa te prind in bucatarie. :)

 3. Marinela Robu says:

  Super reteta! A iesit perfect.
  Mii de multumiri d le Hadean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close