Mille Feuille cu ceai verde

422

Întotdeauna mi s-au părut interesante contrastele în farfurie; fie între gusturi, culori sau texturi. Combinația mea preferată este crocant – fin. Vânez deserturile de acest gen și încerc să le așez și eu pe masă, când am ocazia.

De aceea pentru tema acestei săptămâni m-am orientat către un foietaj crocant, alături de o cremă fină cu mascarpone. 
mille feuille (3)

Pentru foietaj am folosit 250 de grame de grăsime animală, pe care am amestecat-o cu jumătate de cană de făină. Cu acest amestec am uns straturile aluatului pentru prăjitură.

Mille Feuille

Pentru acesta am combinat 300 de grame de făină, 2 linguri de oțet, 2 gălbenușuri și o ceașcă de apă minerală. L-am lăsat puțin deoparte după frământare, apoi l-am întins la foaie subțire. Am uns foaia, după care am împăturit-o, repetând acest proces de 3 ori. După fiecare ungere cu grăsime, l-am dat la rece aproximativ 20 de minute.

Mille Feuille

După ultima răcire, am întins aluatul bine, într-o foaie de aproximativ jumătate de centimetru și am tăiat cercuri pentru prăjitură. Le-am copt la foc iute pentru câteva minute, până s-au desfăcut ușor și s-au rumenit.

Mille Feuille

Pentru cremă am folosit 200 g de mascarpone, mixată cu o lingură de suc de portocale și puțină coajă, jumătate de linguriță de pudră de ceai verde, jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras și o lingură de zahăr pudră.

Mille Feuille

A ieșit fix combinația mea preferată: cremă fină și aluat crocant.

mille feuille

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

www.bakeupartist.com

alist

Join the Conversation

  1. Cât de bine arată! Și cred că e delicioasă. Mulțumesc pentru rețetă!

  2. Foarte creativ si tentant. Yummy :)

  3. Ele na says:

    Mai exact, ce grasime animala ati folosit la foietaj?

  4. Cum ați împăturit aluatul? Care este procedeul și în cate părți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close