Pui în sos lemongrass cu lapte de cocos şi banane picante

441

(P)

Am fost foarte încântată să accept provocarea UCook de a găti doar cu ingredientele primite într-o cutie, în cantităţi suficiente pentru două porţii.

Chiar dacă îmi place să fac cumpărături şi să gătesc, acum trec printr-o perioada aglomerată şi cutia minune e perfectă. Atunci când am puţin timp liber mă duc şi fac cumpărături, fără să mă gândesc că nu am suficient timp să gătesc şi ajung prin a arunca foarte multă mâncare.

Am ales această cutie pentru că am vrut să încerc ceva nou. Atunci când vrei să încerci o reţetă nouă faci multe căutări şi te pierzi în multitudinea de reţete, fără să ştii ce să alegi.

Oamenii aceştia fac o treaba foarte bună, au testat ei deja reţeta pentru tine, au ajuns la combinaţia ideală şi îţi trimit o cutie, cu ingrediente proaspete gata să fie gătite și reţeta însoţită de fotografii.

Nu trebuie să aveti experienţă în ale gătitului, cu indicaţiile precise, în paşi simpli o să aveţi un prânz sau o cină în 30 de minute.

Pentru reţeta de astăzi avem nevoie de o cutie UCook pe care o deschidem nerăbdători. O să vă întâmpine o fișă cu reţeta şi fotografii, apoi ingredientele, unele vidate, altele ambalate în pungi sau recipiente.

Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (2)O să găsiţi în cutie: piept de pui de Mihăileşti, ceapă albă România, curry pudră, ghimbir, lemongrass, lapte de cocos, orez basmati Rîso Ellebi, banane Columbia, sweet chili, coriandru, papadomus, ardei iute România, morcovi România, usturoi România – toate în cantităţile exacte cerute de reţetă.

Mod de preparare:Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (1)

Paşii de urmat:

Ghimbirul şi usturoiul se taie mărunt; pieptul de pui se taie în bucăţi sau fâşii. Într-un bol se pun bucăţile de carne, curry pudră, morcovii se taie fâşii subţiri. Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (3)Ardeiul iute se taie rondele, se adaugă o lingură de ulei, sare şi piper şi se lasă la marinat 30 de minute. Orezul îl fierbem în apă cu sare.  

Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (4)Ceapa tocată mărunt se căleşte în 2 linguri cu ulei, apoi punem bucăţile de carne şi gătim câteva minute. Adăugăm lemongrassul şi laptele de cocos şi fierbem circa 4-5 minute (eu am lăsat mai mult, aproximativ 10 minute), asezonând cu sare şi piper. Se adaugă morcovii tăiaţi fâşii subţiri şi coriandrul, se amestecă bine, apoi se ia de pe foc.Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (5)

Banana se taie felii şi se marinează cu sosul sweet chilli.

Servim alături de orezul fiert şi papadomus.Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (6)

Dacă v-am făcut curioși să încercați rețeta, să știți că pachetul e disponibil toată săptămâna pe realfoods.ro/ucook.

Pui in sos lemongrass cu lapte de cocoş şi banane picante (7)

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

Join the Conversation

  1. Kun Emese Ildiko says:

    Reteta pare apetisanta, chit ca habar nu am „cu ce se manaca papadomus”, nici cu ajutorul lui google nu m-am lamurit (papadomus in traducere libera = mananca acasa sau mananca-ti casa sau papa de la dom).
    Iar la cat costa un pachet de la UCook real food) mai bine mananc la restaurant si nu mai am nici vasele de spalat.
    Iar o problema majora este increderea mea in a cumpara alimente proaspete on-line….. am inceput sa urasc si hiper/super/mega marketurile la cat gunoi vand pentru noi, de obicei au produse de calitate foarte slaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close