Dragii mei, să știți că puiul de familie bună de la Familia Safir nu înseamnă doar pui grill, pulpe aripioare sau piept. Poate să însemne, de exemplu, și inimi și pipote, o calitate excepțională cu care am lucrat pentru acest episod din Farfurii Curate. Rămâneți cu mine să vedeți cum am făcut repede și bine o tocană minunată pe care n-am mai gătit-o de mult timp.
Asta e o mâncare pe care n-am făcut-o de tare multă vreme. Cred că dacă aș avea un restaurant “împinge tava”, ar fi în meniu permanent, dar numai cu pipote și inimi de această calitate, pe care o găsești la puiul Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir. Eu am făcut-o la oala sub presiune, dar poți s-o faci și în cratiță sub capac. E drept, ia ceva mai mult timp.
Cum am procedat cu această tocană de inimi și pipote?
Am spălat bine inimile și pipotele, le-am uscat cu un prosop din hârtie, le-am condimentat cu sare, piper, boia și le-am lăsat să stea așa până am pregătit legumele. Ceapă, tăiată-n Jullien, usturoi rondele fine, morcov rondele, nu atât de fine. Le-am pus într-o tigaie cu puțin ulei să se rumenească ușor și să scot cât mai multă aromă din ele.
Am pus apoi proteina în tigaie, am amestecat bine și am stins treaba cum un pahar de vin roșu. Am transferat apoi conținutul tigăii în oala sub presiune, am pus în oală pasta de tomate, apă și două foi de dafin și am pus oala pe foc pentru treizeci și cinci de minute.
Asta a fost tot, garnitura-i după cum vrea fiecare, pilaf, piure de cartofi, mămăligă, că așa-i la împinge tava.
Mai jos aveți și varianta video de la această rețetă.
Să fiți sănătoși!
Alte rețete cu carne de pui de la Familia Safir mai găsiți și aici.
buna, daca nu am oala sub presiune ar trebui sa fierb pe jumatate pipotele si apoi sa o continui reteta?