Frigărui tikka

328

Vestea proastă e că nu-i curent pe strada noastră de ceva vreme. Vestea bună e că iPhone-ul se comportă bine ca modem și iată, sunt în stare să postez rețeta de azi. O altă veste bună e că îmi iese cafeaua la ibric și în consecință n-am ochii cârpiți la ora asta. Buun. Sunt în perioadă de frigărui, asta-i clar. În plus, mi-e dor de prietenii de la Indigo, pe la care n-am mai apucat să trec de multă vreme. Din fericire, am soluții la îndemână și nu mi-e frică să le folosesc. Am făcut niște frigărui din carne de pui condimentate cu praf pentru tikka masala (amestec de mirodenii cu arome tari, de pământ) pe care l-am cumpărat din Selgros (știu precis că ar întreba cineva de unde am praful), făcute cumva tandoori style, pe grîtarul foarte încins.

Mai întâi am amestecat praful cu o cană de iaurt de capră&bivoliță. Două-trei lingurițe de praf ajung.

Am tăiat puiul (piept) în bucăți măricele și le-am amestecat cu iaurtul. Am pus vasul în frigider pentru o oră. Un minim de marinare face bine.

Înainte de a pune frigăruile pe grătar am pus orezul la fiert. O cană de orez, două căni de apă, sare, o linguriță de curry, foc mic și capac până dispare toată apa.

Am pus carnea pe țepușe.

Am încins grătarul la 250 de grade Celsius. Puteți pune frigăruile pe orice grătar, cu rezultate similare. Sau le puteți pune direct pe grătarul cuptorului încins înainte.

Am rotit frigăruile pe toate părțile cam zece minute.

Între timp a fost gata și orezul. Dacă treci peste faza cu marinarea, e o mâncare ce se face într-un sfert de ceas. Cel mult. Sigur, marinarea e recomandată, dar în timpul acela poți face altceva, nu păzești ușa frigiderului.

Frigăruile au fost o cină bună. Foarte bună.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

 1. Nu stiam ce sa gatesc diseara. Gasesc condimentele astea si-n carefura?

  1. adihadean Author says:

   mihai, nu știu, n-am văzut în altă parte decât în selgros.

 2. Eu mananc orez aproape in fiecare zi, pentru ca am mare nevoie de carbohidrati, si daca mai adaugi si 2-3 frigarui, e crima:)

 3. Olivia says:

  garam masala si praf pentru pui tandoori, precum si multe alte condimente, se gasesc in Polus, e o taraba pe „straduta”cu Carrefour unde se gasesc tot soiul de minuni in materie de condimente si fructe uscate

 4. Hello Mr.Adi,

  This is Kiran from Indigo restaurant from Cluj-N. Saw your posts about us while doing some website SEO. Was happy to read that you liked our food. So wanted to thank you for the recommendation and invite you once again to our place. Will be most happy to be your host again.

  Warm regards, Kiran Vasudeva

  1. Adi Hădean Author says:

   Thank you

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close