Rețeta de astăzi este foarte, foarte simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente de calitate, pentru că ele sunt cheia reușitei acestei rețete, ca să fiu cinstit. O bucată de pui faină și sănătoasă, niște ciuperci de pădure, câteva legume și o lingură de smântână de aia grasă, cam despre asta este vorba în rețeta de astăzi. Și-un pic de unt și niște ierburi. Hai să v-arăt ce am făcut de fapt aici – un pui cu ciuperci, despre asta povestim azi.
De ce am avut nevoie? Iată lista de ingrediente pentru pui cu ciuperci:
- O bucată de Pui
- Gălbiori
- 2, 3 Cepe
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei roșu gras
- Smântână grasa (30% grăsime)
- Un pic de ulei
- Un cub de unt
- Vin alb
- Crenguțe de cimbru
- Sare
- Busuioc
Cum am pregătit carnea de pui? Iată modul de pregătire.
Păi dacă lista de ingrediente e simplă, metoda de pregătire e la fel de simplă. Prima dată am luat bucata de pui și am crestat-o cu un cuțit până lângă os, ca să se pătrundă bine și să se gătească repede. Nu vreau sa stau prea mult făcând un pui cu ciuperci, asta e o mâncare care se face in 30, maxim 35 de minute.
Am pus puțin ulei într-o tigaie, iar ce urmează să vă zic acum este foarte important – am pus puiul în tigaie cu pielea în jos, pentru că vreau să rumenesc pielea puiului, acolo este foarte mult gust.
Dar până când se rumenește, curăț două, trei cepe, vreo trei căței de usturoi și un ardei roșu gras, le tai bucățele și mă pregătesc pentru etapa următoare.
Am întors puiul pe cealaltă parte, am pus în tigaie și niște unt, că fără el nu merge, ingredientele pregătite mai sus și le-am lăsat puțin cât să se pătrundă toate aromele. Dar mai am – acum e momentul să pun și niște vin alb, 3 crenguțe de cimbru proaspăt, puțină sare. Aștept puțin să se evapore alcoolul din vin și-apoi pun un capac peste tigaie și las așa 25 de minute.
Cum se curăță gălbiorii?
Care-i treaba cu gălbiorii? Păi daca sunt soi din acela mare și fain, chiar daca mai au pe ei urme de pământ sau alte cele, iei o perie foarte fină și le cureți puțin. Dacă sunt soi mai mic, tot ce poți să faci este să îi pui vreo 5-6 minute într-un vas cu apă, o să vezi cum impuritățile se desprind de gălbiori. Îi zvinți apoi bine si gata și etapa asta a curățatului.
Cum am pregătit gălbiorii? Hai să vedem.
I-am gătit exact ca pe pui – o ceapă roșie sau șalotă, un pic de usturoi, un pic de ardei gras, tăiate frumos in bucăți. Mi-am pregătit o tigaie, în care am pus câțiva stropi de ulei, un cub de unt și legumele. Când sfârâie toate astea, arunci și gălbiorii și ii lași să se rumenească. O lingură zdravănă de smântână grasă cât să unească toate aromele și gata gălbiorii.
Așa am servit Puiul cu ciuperci.
În final am pus gălbiorii peste pui, am tăiat niște busuioc proaspăt și l-am răsfirat peste și gata mâncarea.
S-aveți poftă și să fiți sănătoși!
Găsiți mai jos și rețeta video.
Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.
Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 02.10.2021.
Jami-jami.Multumesc pentru reteta.Super reteta.