Vrăbioară cu legume blanșate – cină potrivită cu un vin roșu

665

Mănânc rar carne, iar carne de vită și mai rar dar totul a început de la o sticlă de vin, o Fetească Neagră pe care mi-am dorit să o încerc, dar nu singură. Fiind vorba de un vin roșu nu puteam să nu îl asociez cu o carne de vită, o felie de vrăbioară de vită și o mână de legume blanșate constituie cina perfectă alături de un pahar/sticlă de vin și mai bun. Pentru azi – Vrăbioară cu legume blanșate.

Să vă mai spun și de mirosul de unt topit combinat cu mirosul cărnii de vită? Nu vă mai spun, vă las să încercați rețeta.

Ingrediente pentru rețeta de vrăbioară cu legume blanșate:

  • felie vrăbioară de vită
  • Un vârf de lingurița de sare
  • Puțin piper
  • 50 g Unt 

Ingrediente pentru garnitura de legume blanșate:

  • 150 g conopidă
  • 150 g broccoli
  • 1 morcov
  • 50 g unt
ingrediente pentru vrăbioară cu legume blanșate

Cum am preparat rețeta de vrăbioară cu legume blanșate:

  În primul rând am lăsat carnea să ajungă la temperatura camerei, aproximativ 25 – 30 de minute.

Cum am pregătit legumele pentru blanșat:

Mai departe m-am ocupat de legume, le-am spălat bine, am curățat morcovul și l-am tăiat rondele, am tăiat apoi și conopida împreună cu broccoli-ul și le-am pregătit pentru fiert.

Legume pentru blanșat

Am pus apă la fiert într-o oală suficient de încăpătoare pentru toate legumele și am adăugat puțină sare, peste.

Când apa a început să clocotească, am pus legumele la fiert timp de 2 minute și apoi am strecurat apa. 

pregătire legume

Am pus repede o tigaie pe foc, am adăugat cubul de unt, iar când acesta s-a topit și tigaia s-a încins, am pus legumele și le-am lăsat și aici 5 minute, pâna au prins o culoare arămie și un miros îmbietor.

vrăbioara cu legume blanșate

Am dat legumele deoparte și am trecut la lucruri puțin mai serioase;

Prepararea vrăbioarei:

Am pus pe foc o tigaie grill, am pus și aici cubulețul de unt și am așteptat să se încingă tigaia – felia de vrăbioara am condimentat-o cu sare și piper pe ambele părți, am pus vrăbioara în tigaie și am lasat-o să se rumenească  frumos câte 5 minute pe fiecare parte.

vrăbioară la tigaie cu legume branșate
vrăbioară la tigaie cu legume blanșate

Rețeta mea de vrăbiaoară la tigaie arată cam așa și a fost servită cu un pahar de Feteasca Neagră, un vin bun și o cină pe măsură.

Ionela.

Găsiți aici alte rețete cu carne.

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc pentru reteta.Sigur am s-o incerc,pare apetisanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close