O poveste ardeleană

168

Un sibian se însoară cu o oșancă. Să le fie de bine, să fie mereu bucuroși, să le fie copiii mereu sănătoși. Asta le dorim și încă altele da’ numa din alea bune. Azi om juca la nunta lor.

O băimăreancă a scris o carte. Sigur, nu-i prima băimăreancă scriitoare și, trag nădejde, n-o fi nici ultima. Am primit cartea acum câteva zile. Am citit-o în câteva ore, pe nerăsuflate. M-a prins iute, cartea Dorei Hoza. E scrisă cu accent de Baia Mare, un accent ce mi-e familiar. „Auzul” lui mi-a făcut bine și a funcționat ca un soi de drog, de bună seamă, altfel nu-mi explic de ce n-am lăsat cartea din mână până ce n-am isprăvit cititul ei. Cartea-i o frescă, ba chiar un basorelief pe alocuri. Nu mă dau deștept, vreau doar să spun că unele dintre personaje sunt conturate atât de bine încât ai senzația că se uită la tine și-ți analizează reacțiile și microexpresiile faciale în timp ce le citești povestea. Dora, mă bucur că ai scris povestea asta. Mi-a plăcut. Te felicitez, vorba lui Trăian din Poplaca.

Nicu Bendea, comedian de renume internațional, are spectacol împreună cu trupa de umor Comedica, din care cred că face parte. De i-ar mere blogu’ ( Comedica) aș pune și link. Așa, trebuie să mă mulțumesc cu un filmuleț cu numitul Bendea. Să nu uit: spectacolul va fi pe data de 19 Mai de la ora 20, la Casa de cultură a studenților. Din Cluuj Napoca.


Vezi mai multe video din Divertisment

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Aştept comentarii şi la cele 4 eseuri ale mele, din cartea a cărei coautoare sunt: ,, Cele 4 D ale feminităţii…”. Hai că sunt mai puţine pagini decât în cartea pe care tocmai ai comentat-o!

  2. 1. Ii urez „Casa de piatra” si bun venit in club ;)
    2. Felicitari si tie si scriioatrei ;)
    3. O sa fi si tu prezent la spectacol?… EU DA! :D

  3. Adi, se lucreaza la vol II din ,, Cele 4D ale feminitatii…” si m-am gindit sa-i propun Ralucai Ghita sa fie coautoare, reprezentind Maramuresul. Daca sunteti interesati, dati un semn cat mai repede. Sa ne auzim curind si cu bine!

    1. Va trebui să vorbești cu ea despre asta:-). Ia numărul de la Romana și sun-o:-).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close