Risotto cu pancetta și busuioc

328

Ieri am făcut un risotto, fără alt motiv decât acela că aveam un litru de supă făcută pe un pui de casă, de la mama, pe care nu știam la ce altceva să o folosesc. Pentru patru porții am folosit o cană și jumătate de orez Camolino, litrul acela de supă, o mână de frunze de busuioc, două linguri de brânză pecorino dată prin răzătoarea mică, o jumătate de ceapă mare, un cub mic de unt și un gât de vin italienesc.

Pentru că busuiocul nu era defel prezentabil dar încă utilizabil, am decis să-l toc și să-l pun în suipa caldă. A fost o idee bună, în felul acesta orezul meu a căpătat un iz discret de busuioc.

Am găsit și pancetta în oraș, într-un magazin nou deschis. Preț rezonabil, calitate bună. I-am găsit un loc aici.

 

Am tocat ceapa mărunt și am pus-o la înmuiat cu o linguriță de ulei și două linguri de apă. Am adăugat orezul și l-am lăsat să se acopere cu o peliculă de grăsime înainte de a începe să torn supa. 

Tot înainte de a pune supa am pus și un gât de vin peste orez. L-am lăsat să scadă un minut.

Între timp am pus pancettaîn tigaia de fontă, fără grăsime, pe foc mic. Am lăsat-o să se rumenească încet.

Desigur, m-am ocupat și de orez, turnând supă peste el și amestecând constant, să devină cremos.

Când pancetta s-a transformat în foițe crocante, am luat tigaia de pe foc.

La urmă am pus untul și pancetta rumenită. Am amestecat bine.

Mă rog, la urma urmelor e brânza rasă. Bună.

A fost un risotto mai mult decât decent.

Ai nevoie de 20 de minute să-l faci dar merită.

Atât pentru prânz. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Hmm! Super! Si ce bine arata pancetta aia!!!
    „Pentru ca busuiocul nu era prezentabil”, dar tot ai gasit niste frunzulite OK pentru decor…
    Multam de pranzul virtual!!! Ma simt mult mai bine acum, dupa ce l-am „vizualizat”.

  2. Valentin says:

    dar de unde ai luat vinul ala, pe care intamplator il stiu si e f bun?

    1. Adi Hădean Author says:

      e din căpătat:)

  3. Arata delicios. Pe mine ma intereseaza de unde ai luat pancetta. E un magazin cu specific italienesc? Astept sa dau o raita prin el!

    1. Adi Hădean Author says:

      magazin sora la etaj

  4. Alexa Georgeta says:

    minunat de bun si usor da gatit , iti multumesc din suflet.

    1. Mazzolini Stanca says:

      Branza pecorino , unde ati gasit ?Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close