Copănele crocante

419

De curând am fost câteva zile în concediu pe o insulă în sudul Europei. Înconjurată de o mare de un albastru intens, cu petice azurii ici și colo, insula este un tărâm bej plin de palmieri, dar și mai mult, de cactuși cum n-am văzut niciunde în altă parte, acoperiți de muguri care așteptau să devină fructe dulci. Într-una din zile, sub un soare blând, am făcut un grătar pe o stâncă plată imensă, care ținea loc de plajă cu nisip. Valurile care se spărgeau de stâncă a fost singura muzică de care am avut nevoie. Orice altceva, ar fi fost doar zgomot în acel loc minunat, care ne-a tăiat respirația.  Obișnuită cu picnicul in pădure, pe o mare de iarbă și nu apă, a fost cu adevărat special. Dar se pare că în Malta, localnicii ies la grătar la plajă, că pădure nu prea e. Și am avut mare grijă să lăsăm la fel de curat cum am găsit, pentru că de natură trebuie să ne bucurăm cu respect.

Copănele-crocante

Am folosit 6 copănele de pui, 2 ouă, 120 ml lapte bătut, 1 linguriță praf de boia dulce, 2 lingurițe muștar, 100 gr covrigei (sau câțiva covrigi uscați), sare și piper proaspăt măcinat.

Am pregătit puiul de acasă, când am ajuns pe plajă doar l-am pus pe grătar.

Se bat ouăle după care se amestecă cu laptele bătut, praful de boia, muștarul, sarea și piperul. Cu un făcăleț, se sfărâmă covrigeii mărunt. Se scufundă fiecare copănel, brăzdat întâi cu cuțitul, în amestecul cu ou, se tăvălește prin covrigei și se repetă. Se unge grătarul cu grăsime sau ulei și se frig copănelele 20-25 de minute. Dacă le preparați acasă, se frig 5 minute pe fiecare parte, pe un grătar încins, după care se dau la cuptorul pre-încălzit la 180 de grade, 20 de minute.Copănele-crocante

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. monica says:

    Lia, o rugaminte: crezi ca ai putea sa gasesti/ ghicesti, formula unui „cover” pt aripioare picante in stil/ gen KFC?

    Pe un blog culinar cineva, zice-se fosta angajata, afirma ca nu se foloseste ou si nici pesmet.

    Un amestec stil tempura si pus la cuptor dupa prajire in baie de ulei (ca in reteta ta pt home, nu garden style). (chiar nu incerc sa ma dau desteapta folosind engleza, tot am incercat sa gasesc reteta pe bloguri din afara…)

    1. lucian says:

      Buna,
      La kfc nu sunt sigur daca folosesc oua si pesmet, dar ceilalti cu siguranta nu folosesc. Este un amestec de condimente si substante in care se lasa la maturat si apoi se prajesc in mult ulei. Este mai bun facut ca in reteta de mai sus sau in varianta asta https://www.youtube.com/watch?v=jUKze5VLVDk . Zile bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close