Prima promoție, spre final

227

Școala de bucătari Adi Hădean se apropie de vacanța de la finalul primului an, cu mai toți cursanții solicitați de bucătarii șefi cu care au făcut practică să rămână în localurile lor pentru angajare la finalul stagiului, lucru pe care-l găsesc fantastic.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (7)

La demararea proiectului, acum aproape un an, spuneam că m-aș bucura ca doi din zece să aleagă bucătăria după absolvire, acum aflu că bucătăria i-a ales aproape pe toți. De fapt, bucătarii cu care au făcut practica, au început să mă sune încă din a doua săptămână, văzând potențialul copiilor mei, de care-s foarte mândru.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (1)

Am investit mult suflet în acest proiect, atât eu, cât și partenerii implicați. Împreună am reușit să dezvoltăm această școală destinată tinerilor aflați la început de carieră, oferind cursuri gratuite de bucătari pentru 10 tineri frumoși, dar mai ales cu potențial, așa cum o dovedește parcursul lor de până acum.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (2)

Mai au o lună de practică, în cele șase restaurante partenere Rod, Livada, Irish&Music Pub, Camino, Baracca și Artizan Pizza și pot afirma că sunt mulțumit de evoluția și prestația lor de până acum.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (3)

După 14 săptămâni de cursuri de teorie și o perioadă de practică intensă, începută în luna martie, fiecare dintre ei a avut ocazia să vadă și să simtă ce înseamnă cu adevărat munca într-o bucătărie profesionistă.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (8)

Am încredere că vor putea face o alegere cât se poate de înțeleaptă în ceea ce privește parcursul lor viitor în acest domeniu. Bucătăriile au fost variate ca specific și cerințe, dar dintre cele mai profesioniste și fiecare cursant a avut ocazia să ajungă măcar o dată în fiecare dintre ele.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (4)

Îndrăznesc, așadar, să anticipez și să spun că pentru mine această primă ediție s-a dovedit a fi una de succes: în primul rând pentru cursanți, care rămân cu o experiență extrem de valoroasă, apoi pentru restaurante, care câștigă oameni buni pe care să-i formeze în continuare, dar și pentru noi, cei care am organizat proiectul și zâmbim acum pe final convinși că, dincolo de toate greutățile, când vom trage linie, plusul satisfacției va compensa multe dintre minusurile inerente unei prime ediții.

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (5)

Și, așa cum am afirmat, încă de la început, vreau să dezvolt acest proiect și să-l continuăm în fiecare an. Poate nu în aceeași formă, dar cu siguranță cu aceeași dedicare. Astfel că, după ce vom încheia oficial prima ediție, vom trage linie, vom analiza cum putem îmbunătăți și vom reveni cu selecția următoarei generații a Școlii de Bucătari. Dar despre asta și alte detalii, în curând, pe blog. Atât pentru moment. Să fiți sănătoși!

Scoala-de-Bucatari-by-Adi-Hadean (6)

Join the Conversation

 1. Buna ziua,as dorii sa stiu unde se fac aceste cursuri si care sunt conditiile ce trebuie indeplinite ptr. a urma aceste cursuri.Va multumesc .

 2. Super !!!
  Felicitări Adi
  La cât mai multe generații

 3. Ma inclin.

 4. ILIES ANGELA says:

  Buna ziua,as vrea sa stiu mai multe despre acest curs, ce conditii sunt pt. inscriere ,perioada cursului si locatia, sunt din Bucuresti. Felicitari si la cat mai multe promotii

 5. Silvia says:

  Frumos și foarte frumoși!
  Felicitări dumneavostră, partenerilor și tinerilor.

 6. Buna ziua!Imi doresc foarte mult sa devin bucatar si as vrea sa urmez acest curs.As vrea sa stiu care sunt conditiile de inscriere si cand vor incepe cursurile.Multumesc!

 7. Jos palaria!

 8. daniela says:

  Sunt din costesti jud hd .am un baiat care vrea sa urmeze scoala de bucatar va rog daca se poate sa i-mi spuneti cum putem sa luam legatura cu dumneavoastra.multumesc

  1. Adi Hădean Author says:

   bună seara. deocamdată nu știm nimic despre anul școlar următor, dar îndată ce aflăm, scriem pe acest site în secțiunea dedicată asociației.

 9. Ecaterina says:

  O initiativa excelenta care poate fi dezvoltata, un show de televiziune eventual.
  Cu multi ani in urma am vazut in Franta o emisiune (imi pare rau ca nu mai stiu cum se numea) Un chef care dorea sa-si deschida propriul restaurant a organizat o preselectie pentru angajati, angajati care nu erau legati arta culinara decat doar de dorinta de a fi bucatari, habar nu aveau sa gateasca sau poate o faceau pentru ei. Pe parcursul mai multor episoade pe cei alesi i-a invatat sa gateasca de la nivelul de baza, le-a aratat cum este intr-o ferma, intr-o bulangerie, cum sa-si aleaga produsele la piata, pana cand restaurantul a fost deschis iar la deschidere invitatii au primit fiecare ce si-a dorit din meniu, nu a fost meniu fix, si nu erau putini invitati. A fost un succes. Asteptam cu nerabdare urmatorul episod in care nu era vorba doar de a gati ci si de problemele personale ale fiecarui candidat si cum era ajutat sa treaca peste ele.

 10. Buna ziua.
  Felicitari pentru proiect si mult succes in continuare cu acest gen de actiuni.
  Imi permit sa intreb si sa sper la un curs (in capitala) pentru femeile obisnuite care vor sa gateasca serios si sanatos familiei si doar atat. Si blogurile nu le sunt suficiente, ca una e sa vezi, alta e sa faci sub indrumarea unui chef. :)

 11. Buna seara, m-ar interesa sa stiu mai multe despre acest proiect, cand se incepe altul nou , in ce judet si ce condiiti trebuie sa respectam. Va multumesc !

 12. Buna ziua! Mai faceti cursuri de bucatar??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close