Crostini primavera

265

Crostini este un antipasto italian, un aperitiv ușor care are la bază pâine prăjită servită cu ulei de măsline și o varietate de ingrediente deasupra. Sună a bruschetta, nu? Pâine prajită, unsă cu ulei de măsline și servită cu roșii dulci și parfumate…și totuși există mici indicii care fac distincția între crostini și bruschetta. Crostini se prepară de obicei dintr-o pâine albă, subțire, cum ar fi pâinea de tip baghetă și se consumă dintr-o-mbucătură. Se servesc cu măsline, roșii, anșoa, roșii uscate sau orice alte ingrediente și combinații ne dorim. Bruschetta are ca bază pâinea italiană rustică sau o pâine țărănească, cu feliile de obicei groase și mai mari decât cele de crostini. Pâinea prăjită se unge generos cu usturoi și ulei de măsline, după care se acoperă cu roșii și busuioc.

Crostini-cu-mazăre,ridichi-și-parmesan

Crostini sau Bruschetta, ambele sunt geniale și ușor de preparat. Fiind primăvară, am vrut să prepar o variantă plină de prospețime și savoare.

Crostini-cu-mazăre,ridichi-și-parmesan

450 gr mazăre proaspătă sau congelată, 20 gr unt, 2 linguri ulei de măsline, o mână de frunze proaspete de mentă, o legătură de ridichi roșii (10-12 ridichi), Parmesan, o pâine de tip baghetă

Într-o tigaie încinsă, se sotează mazărea în unt, timp de 5 minute, după care se varsă în robotul de bucătărie. Se adaugă cele 2 linguri cu ulei de măsline, frunzele de mentă și se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se pasează 2-3 minute. Pâinea se taie felii și se prăjește în cuptor cât să devină crocantă. Așezați pe rând pasta de mazăre, feliile de ridichi și fâșiile de Parmesan. Eu am folosit curățătorul de legume pentru a obține fâșii subțiri de Parmesan.

Crostini-cu-mazăre,ridichi-și-parmesan-3

Pont: Dacă nu consumați toată pâinea, se păstrează bagheta foarte bine în congelator. Înainte de servire, se dă la cuptor 7-10 minute.

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Multumim pt reteta!
    Ai cumva vreo alta sugestie la ce se poate folosi in afara de paine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close